Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., Γιάννης Πλακιωτάκης, ανέφερε την Κυριακή (04/06) πως η Ελλάδα «δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».
Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Πλακιωτάκης που έχει διατελέσει και υπουργός Ναυτιλίας, είπε: «Από την πρώτη στιγμή και ως Λιμενικό Σώμα και ως Ένοπλες Δυνάμεις, εμφανίσαμε μία μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποφασιστικότητα και στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και τα προστατεύει με αποτελεσματικότητα».
Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε με αφορμή τη σύγκρουση φορτηγών πλοίων στα ανοιχτά της Χίου: «Το ξεκάθαρο μήνυμα που έχουμε στείλει προς όλες τις κατευθύνσεις είναι ότι δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».
Τέλος, ο Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε: «Γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια έχουμε προχωρήσει, ειδικά στο Λ.Σ., στο μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα, με προϋπολογισμό πάνω από 600 εκατ. ευρώ».
Δείτε τη συνέντευξη του Πλακιωτάκη