Δημαγωγία, προχειρότητα και υποκρισία καταλόγισε στην αντιπολίτευση ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, δηλώνοντας πως οι ρυθμίσεις εισάγουν δύο νέες άδειες ειδικού σκοπού, κατ’ αναλογία όμως διατάξεων που ισχύουν εδώ και δεκαετίες και έχουν εφαρμοστεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
«Τα σχόλια που προκλήθηκαν από χθες δεν είναι τίποτα άλλο από υποκρισία και ψευδολογία» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.
«Διαφωνείτε για τη ρύθμιση για τους γονείς και μιλάτε για μείωση όταν η λογική είναι ίδια με την παγίως ισχύουσα. Και φέρνετε τροπολογία για τους γονείς των οποίων έχουν νοσήσει τα παιδιά. Ένα ερώτημα θέλω να σας κάνω αφού είστε τόσο ευαίσθητοι και τόσο διαβασμένοι. Γιατί φέρνετε τροπολογία για επιπλέον αποζημιώσεις στους γονείς και δεν φέρνετε αντίστοιχη για τους εργαζόμενους όταν νοσούν οι ίδιοι; Σε αυτή την περίπτωση δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα; Δεν είναι άνθρωποι όταν νοσούν οι ίδιοι;» τόνισε προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο υπουργός Εργασίας.
«Προχειρότητα και υποκρισία. Μας κατηγορείτε επειδή εφαρμόζουμε κατ’ αναλογία μια ρύθμιση συγκεκριμένη όταν εσείς εφαρμόσατε μια ρύθμιση παρόμοια επί χρόνια όταν κυβερνούσε και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης και κατέληξε λέγοντας πως «δηλαδή όταν εφαρμόζετε εσείς μια ρύθμιση είναι καλή αλλά όταν τη φέρνουμε εμείς είμαστε ανάλγητοι και νεοφιλελευθεροι»