Πολιτική

Απάντηση Πέτσα σε Τσίπρα: Το εμβόλιο για τον κορoνοϊό έκανε, όχι για τον λαϊκισμό

«Ξέρουμε ότι ο κ. Τσίπρας έχει αλλεργία στην αλήθεια και στις θετικές ειδήσεις» σχολιάζει ο Στέλιος Πέτσας μετά την κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους εμβολιασμούς. 

«Αλλεργία» στην αλήθεια και τις θετικές ειδήσεις καταλογίζει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας με αφορμή την κριτική του για την έναρξη των εμβολιασμών.

Ο Στέλιος Πέτσας ξεκινά παραθέτοντας δηλώσεις του κ. Τσίπρα ο οποίος στις 2 Νοεμβρίου έλεγε πως «ο κ. Μητσοτάκης πουλάει ελπίδα, λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει -και μάλιστα δωρεάν- ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί», τονίζοντας πως εάν δεν ήταν η προστασία της δημόσιας υγείας, τότε θα ήταν για γέλια.

«Κανένας από την Κυβέρνηση δεν είπε ποτέ ότι στα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν 2 εκατομμύρια εμβόλια», αναφέρει ο κ. Πέτσας και συνεχίζει λέγοντας: «Αυτό που λέχθηκε -και προσποιείται ότι δεν άκουσε ο κ. Τσίπρας- είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα, με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, να εμβολιάζουν 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας τον μήνα».

Ολόκληρη η απάντηση του Στέλιου Πέτσα:

«Ξέρουμε ότι ο κ. Τσίπρας έχει αλλεργία στην αλήθεια και στις θετικές ειδήσεις. «Ο κ. Μητσοτάκης πουλάει ελπίδα, λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει -και μάλιστα δωρεάν- ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί», δήλωνε στις 2 Νοεμβρίου 2020.

Χθες κ. Τσίπρας εμβολιάστηκε λοιπόν από ένα εμβόλιο που ούτε έχει ανακαλυφθεί, ούτε έχει εξασφαλιστεί… Θα ήταν για γέλια, αν δεν επρόκειτο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής.

Η έλευση του εμβολίου είναι κατάκτηση της επιστήμης που προσφέρει ελπίδα σε όλη την ανθρωπότητα. Ο εμβολιασμός είναι ένα μεγάλο εθνικό εγχείρημα στο οποίο δεν χωρά η μικροκομματική μιζέρια. Η Ελλάδα θα λάβει τις δόσεις που τις αντιστοιχούν με βάση τον πληθυσμό της, όπως και οι άλλες χώρες της Ε.Ε.

Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα λάβουμε 429.000 δόσεις και θα εμβολιαστούν περίπου 215 χιλιάδες συμπολίτες μας. Ανάμεσά τους και 126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και τη συνέχεια του Κράτους. Τον ενοχλεί αυτό τον κ. Τσίπρα, γιατί επενδύει στην καταστροφή.

Επίσης, κανένας από την Κυβέρνηση δεν είπε ποτέ ότι στα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν 2 εκατομμύρια εμβόλια. Αυτό που λέχθηκε -και προσποιείται ότι δεν άκουσε ο κ. Τσίπρας- είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα, με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, να εμβολιάζουν 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας τον μήνα.

Αφήνουμε πίσω στον μικρόκοσμό του τον κ. Τσίπρα. Άλλωστε, εμβόλιο για τον κορονοϊό έκανε, όχι για τον λαϊκισμό.

Η Ελλάδα προχωράει μπροστά και με σχέδιο, ομοψυχία και αποφασιστικότητα θα κερδίσει και αυτή τη μάχη».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πέθανε στα 98 του χρόνια ο Pierre Cardin
Survivor 2021: Μαριαλένα Ρουμελιώτη, η καρατέκα των Μαχητών (Φωτογραφίες)
Chevron Right