Πολιτική

Στοιχεία για τους θανάτους νοσηλευόμενων εκτός ΜΕΘ ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ από Κικίλια

Αναλυτικά όσα ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Υγείας στη Βουλή.

Επίσημα στοιχεία από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια σχετικά με τον αριθμό των νοσηλευόμενων με κορονοϊό που καταλήγουν εκτός ΜΕΘ ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από δημοσιεύματα αλλά και καταγγελίες υγειονομικών που κάνουν λόγο για ανησυχητική αύξηση του φαινομένου. 

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον Ανδρέα Ξανθό, επισημαίνουν ότι είναι καθημερινές πλέον οι καταγγελίες από υγειονομικούς και άλλα δημόσια πρόσωπα (Διευθυντές εφημερίδων, πρώην βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης κ.λπ.) για τραγικές ανεπάρκειες των νοσοκομείων της επαρχίας, για αδυναμία αξιόπιστης διαχείρισης σοβαρών περιστατικών covid και για αυξημένο ποσοστό θανάτων σε νοσηλευόμενους εκτός ΜΕΘ. Σε αυτό το πλαίσιο ζητούν από τον κ. Κικίλια να δώσει αναλυτικά στοιχεία για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και τις αντοχές του ΕΣΥ, όπως είναι: α) ο αριθμός των καθημερινών εισαγωγών στις κλινικές covid και στις ΜΕΘ covid, β) ο αριθμός των εργαζομένων του ΕΣΥ που προσβάλλονται από τον ιό και είναι «εκτός μάχης», γ) ο αριθμός των θανάτων που καταγράφονται εντός και εκτός ΜΕΘ και δ) το ποσοστό των ασθενών που υποτροπιάζουν μετά την έξοδο τους από τον νοσοκομείο.

Προειδοποιήσεις αμερικανών ειδικών για 19.000 θανάτους στην Ελλάδα

Καλούν μάλιστα την κυβέρνηση να μην εφησυχάζει λόγω του εμβολιασμού αλλά αυτή τη φορά να υλοποιήσει μια ολοκληρωμένη υγειονομική στρατηγική για την αναχαίτιση της πανδημίας, που να περιλαμβάνει ταυτόχρονα τον έλεγχο της διασποράς του ιού με γενικευμένο testing και στοχευμένη πρόληψη στις «εστίες υπερμετάδοσης», με γενναία επένδυση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας αναδιοργάνωση του ΕΣΥ και με την εγγυημένη πρόσβαση των ασθενών με covid-19 σε όλες τις σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπείες.

Μάλιστα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται δημοσίευμα της Καθημερινής σχετικά με τις προβλέψεις του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας του Πανεπιστήμιου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ για την εξέλιξη της πανδημίας τους επόμενους 4 μήνες. «Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ινστιτούτου, στην Ελλάδα οι θάνατοι λόγω covid θα ξεπεράσουν τους 12.000 μέχρι τον Απρίλιο εάν όλοι οι παράγοντες που αφορούν την πανδημία μείνουν ως έχουν, ενώ θα εκτοξευθούν στις 19.000 εάν τα μέτρα χαλαρώσουν. Αυτό που προβληματίζει είναι η προβλεπόμενη αύξηση των θανάτων στην Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» επισημαίνουν.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κατερίνα Λιόλιου: Ποια είναι η νέα σύντροφος του Πέτρου Κωστόπουλου
Χρυσοχοΐδης - Παναγιωτόπουλος - Χαρδαλιάς: Το ευχαριστώ στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής
Chevron Right