Πολιτική

Ξανθός σε Κικίλια για τουρίστες – ΕΣΥ: Μα δεν επιβαρύνεται ο Έλληνας φορολογούμενος

Το κόστος περίθαλψης των Ευρωπαίων και των κατοίκων τρίτων χωρών που επισκέπτονται τη χώρα μας δεν επιβαρύνει τους Έλληνες φορολογούμενους, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Υγείας του κόμματος Ανδρέας Ξανθός. 

 

Ο κ. Ξανθός, απαντώντας στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για το σύστημα καταγραφής και είσπραξης νοσηλίων από τους ασφαλισμένους άλλων χωρών, υποστηρίζει πως υπάρχει σύστημα καταγραφής και είσπραξης των νοσηλίων τους και εισπράττονται από τις υπηρεσίες των νοσοκομείων. 

Κικίλιας: Τέλος η δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία για όσους επισκέπτονται την Ελλάδα

«Με την έννοια αυτή το κόστος περίθαλψης δεν επιβαρύνει τους Έλληνες φορολογούμενους», αναφέρει ο κ. Ξανθός και προσθέτει: «αν στόχος της εγκυκλίου είναι να εισπράττονται χρήματα από ασθενείς που αδυνατούν να καταβάλλουν το κόστος και με αυτό τον τρόπο να αποτρέπονται από τη χρήση υπηρεσιών του ΕΣΥ, τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης στην αναγκαία φροντίδα».

 

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, Τρίτη 20 Αυγούστου
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη Σαμοθράκη αναπαράγουν την ίδια κατάσταση»
Chevron Right