Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μπέρμποκ στο Μέγαρο Μαξίμου – Το πρόγραμμα της Γερμανίδας ΥΠΕΞ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, την Αναλένα Μπέρμποκ. Στη συνέχεια η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια.

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει σήμερα, στις 10:30πμ, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, όπου θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια (11:15) η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας θα συναντηθεί, στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον Νίκο Δένδια και αμέσως μετά θα παραχωρήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Η Αναλένα Μπέρμποκ βρίσκεται από χθες στην Αθήνα. Την πρώτη μέρα της διήμερης επίσκεψής της ξεναγήθηκε στους υπόγειους χώρους κράτησης της Κομαντατούρ κατά τη διάρκεια της Κατοχής, στην οδό Κοραή.

«Πολλοί Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, ωστόσο οι λιγότεροι γνωρίζουν το μέγεθος της ιστορικής ευθύνης που επωμίστηκε η Γερμανία από τις φρικαλεότητες που διέπραξαν εκεί οι Γερμανοί κατά την ναζιστική κατοχή της χώρας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», είχε πει πριν το ταξίδι της στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια βρέθηκε στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα, όπου κατέθεσε ένα μπουκέτο από λευκούς κρίνους.

Η Αναλένα Μπέρμποκ επισκέφτηκε, επίσης, τη δομή φιλοξενίας του Σχιστού, όπου την υποδέχθηκε κα την ξενάγησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Κατά την παραμονή της στη δομή, η Γερμανίδα υπουργός συζήτησε με πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη δομή.

Η σημερινή πρώτη ημέρα του ταξιδιού της στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή της στα γραφεία της Frontex στον Πειραιά και σε ΜΚΟ.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανία θα αναχωρήσει το απόγευμα της Παρασκευής για την Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η πρόγνωση του καιρού μέχρι τις 3 Αυγούστου
Σι Τζινπίνγκ και Τζο Μπάιντεν δεν έβαλαν «φωτιά» λόγω της Ταϊβάν στη σημερινή τους επικοινωνία
Chevron Right