Για «επιθετικές ανακοινώσεις» που «τορπιλίζουν την ειρήνη και την προσπάθεια δίκαιης επίλυσης του Κυπριακού», έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την ανακοίνωση του Ταγίπ Ερντογάν για αποστρατιωτικοποίηση και άνοιγμα τμήματος (3,5%) της περίκληστης πόλης της Αμμοχώστου.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι «λύση δύο κρατών δεν υπάρχει».
Αναλυτικά τα όσα έγραψε:
«Οι επιθετικές ανακοινώσεις Ερντογάν για την Αμμόχωστο τορπιλίζουν την ειρήνη και την προσπάθεια δίκαιης επίλυσης του Κυπριακού που είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Δεν ξεχνάμε ότι το πρόβλημα εδώ και 47 χρόνια είναι η παράνομη Τουρκική εισβολή και κατοχή. Λύση δύο κρατών δεν υπάρχει».
Οι επιθετικές ανακοινώσεις Ερντογάν για την Αμμόχωστο τορπιλίζουν την ειρήνη και την προσπάθεια δίκαιης επίλυσης του Κυπριακού που είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Δεν ξεχνάμε ότι το πρόβλημα εδώ και 47 χρόνια είναι η παράνομη Τουρκική εισβολή και κατοχή. Λύση δύο κρατών δεν υπάρχει.
— Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) July 20, 2021