«Γι’ αυτούς που φαντάζονται κινήσεις μυστικής διπλωματίας, παραθέτω τις επιστολές» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης και τονίζει: «Η θέση μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει πως είναι μια συμφωνία με ελαττώματα που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεσμεύει τη χώρα μας».
Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογραμμίζει πως η εφαρμογή της Συμφωνίας συνεπάγεται την τήρηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η γείτων χώρα (αλλαγή συμβόλων, ονοματοδοσία, αγάλματα κ.λπ.) και επισημαίνει: «Εμείς ελέγχουμε την ορθή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και θα πιέζουμε για την άμβλυνση των όρων της, προς όφελος των εθνικών συμφερόντων».
Αναλυτικά οι δύο αναρτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών:
«Γι’ αυτούς που φαντάζονται κινήσεις μυστικής διπλωματίας, παραθέτω τις επιστολές. Η θέση μας για την Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει πως είναι μια συμφωνία με ελαττώματα που υπέγραψε η προηγούμενη Κυβέρνηση και δεσμεύει τη χώρα μας».
«Η εφαρμογή της Συμφωνίας συνεπάγεται την τήρηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η γείτων (αλλαγή συμβόλων, ονοματοδοσία, αγάλματα κλπ). Εμείς ελέγχουμε την ορθή εφαρμογή της ΣτΠ και θα πιέζουμε για την άμβλυνση των όρων της, προς όφελος των εθνικών συμφερόντων».
Γι’ αυτούς που φαντάζονται κινήσεις μυστικής διπλωματίας, παραθέτω τις επιστολές. Η θέση μας για την Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει πως είναι μια συμφωνία με ελαττώματα που υπέγραψε η προηγούμενη Κυβέρνηση και δεσμεύει τη χώρα μας. pic.twitter.com/fmSAtIjezS
— Varvitsiotis Miltiadis (@MVarvitsiotis) August 29, 2019
Η εφαρμογή της Συμφωνίας συνεπάγεται την τήρηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η γείτων (αλλαγή συμβόλων, ονοματοδοσία, αγάλματα κλπ). Εμείς ελέγχουμε την ορθή εφαρμογή της ΣτΠ και θα πιέζουμε για την άμβλυνση των όρων της, προς όφελος των εθνικών συμφερόντων.
— Varvitsiotis Miltiadis (@MVarvitsiotis) August 29, 2019
«Καλωσορίζουμε την επιστολή την οποία απέστειλε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών προς τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας για την απαρέγκλιτη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και για τη στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της γειτονικής χώρας», ανέφερε νωρίτερα σε δήλωση του ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.
«Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις του κ. Υπουργού προς όσους είχαν πιστέψει τα όσα δημαγωγικά υποστήριζε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία περί μειοδοσίας σε σχέση με τη συμφωνία», σημείωνε ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την κατάθεση της επιστολής στη Βουλή, βάσει του άρθρου 133 του Κανονισμού».