Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η επιστροφή για τα Βαρώσια είναι εκτός συζήτησης.
Ο Ερσίν Τατάρ μιλώντας στην εφημερίδα «Gündem Cyprus» σημείωσε ότι «μετά από 47 χρόνια, ανοίγουμε τα Βαρώσια επειδή δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία και δεν είναι πλέον δυνατόν να τα επιστρέψουμε ακόμα κι αν επιτευχθεί συμφωνία» και συμπλήρωσε: «Έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια για να μην είμαστε σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο».
Αντίδραση Κατρούγκαλου
«Έγινε πράξη η τουρκική πρόκληση στην παραλιακή ζώνη στο Βαρώσι. Άμεσα και αυτονόητα πρέπει η κυβέρνηση, σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία, να ζητήσει στο ΣΕΥ το πάγωμα της διαπραγμάτευσης για την Τελωνειακή Ενωση ΕΕ-Τουρκίας» σχολίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Έγινε πράξη η τουρκική πρόκληση στην παραλιακή ζώνη στο Βαρώσι. Άμεσα κ αυτονόητα πρέπει η κυβέρνηση, σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία, να ζητήσει στο ΣΕΥ το πάγωμα της διαπραγμάτευσης για την Τελωνειακή Ενωση ΕΕ-Τουρκίας. https://t.co/qIOhZjrG0J
— George Katrougalos/Γιώργος Κατρούγκαλος (@gkatr) July 26, 2021
Σχέδιο για όλους, η απάντηση Αναστασιάδη
«Μετά τη σημερινή έγκριση του Σχεδίου “Κύπρος – το αύριο” και από το ECOFIN, ξεκινά η αξιοποίηση πόρων 1,2 δισ. ευρώ, οδηγώντας την οικονομία, τεχνολογία & θεσμούς σε μια νέα εποχή», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, o Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σχετικά με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο και συμπληρώνει:
«Δεν είναι ένα ακόμη σχέδιο ανάπτυξης. Είναι η απάντηση της Κύπρου στις νέες προκλήσεις. Ένα Σχέδιο για όλους».
Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Νίκο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν νέες δηλώσεις.