Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Θα ζητήσουμε από την Αλβανία τη σύλληψη του 20χρονου για τη δολοφονία του Άλκη

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο που φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Οι ελληνικές αρχές θα ζητήσουν επίσημα από την Αλβανία τη σύλληψη και την έκδοση του στη χώρα μας για να δικαστεί.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης αναμένεται να εκδοθεί σήμερα για τον 20χρονο, ο οποίος έχει διαφύγει στην Αλβανία και φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει επίσημα από το αλβανικό κράτος τη σύλληψή του και την έκδοσή του στη χώρα μας, προκειμένου να δικαστεί.

«Είναι ζήτημα τιμής για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και αυτό γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος έχουν βγει εντάλματα για 11 ανθρώπους και οι 9 είναι στη φυλακή, ανακρίνονται και έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

«Η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα», σημείωσε.

Αναφορικά με τις συλλήψεις που εκκρεμούν, είπε ότι «πρέπει να ολοκληρωθούν».

Σύμφωνα με τον ίδιο η μια βρίσκεται στην Ελλάδα και η δεύτερη πρόκειται για πολίτη Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία.

«Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας», επισήμανε.

Σε ερώτηση για τον δολοφόνο του αδικοχαμένου Άλκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι έχει ενδελεχή ενημέρωση και το διακύβευμα είναι να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη. 

«Θεωρώ ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία για αυτή την υπόθεση και η ΕΛΑΣ θα ψάξει μέχρι το τέλος. Δεν υπάρχει συγκάλυψη και θα πάμε μέχρι το τέλος και στη συνέχεια η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε να κάνουμε με μια συμμορία, με μια αγέλη ανθρωποειδών ετών 20. Δολοφόνησαν ένα παλικάρι 19 ετών χωρίς λόγο και αιτία».

Αναφέρθηκε και στις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε συνδέσμους, καθώς όπως είπε «η δολοφονία του Άλκη οφείλει να είναι το σημείο τομής για το τέλος της βίας» 

«Στις επιχειρήσεις στους ονομαζόμενους συνδέσμους – γιατί κάποιοι δεν έχουν άδεια και η αστυνομία θα τους κλείσει – ακόμη και τώρα η αστυνομία βρίσκει αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φονικά όπλα».

Για τις δηλώσεις των γονιών του 19χρονου, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι αισθάνεται «συγκλονισμένος γιατί έχουν βρει το κουράγιο και τη δύναμη και με περίσσευμα ανθρωπιάς και αγάπης και καρτερικότητας αντιμετωπίζουν αυτή την τραγική εξέλιξη για τη ζωή τους». 

«Ας κρατήσουμε το μήνυμα ενότητας και αγάπης το οποίο πρέπει να κάνουμε αναγκαίες πράξεις και αποφάσεις για να μη ξαναχαθεί άλλη ανθρώπινη ζωή μέσα στη βία και την εγκληματικότητα του οπαδικού χουλιγκανισμού», σημείωσε με νόημα.

Επισήμανε ότι ο χουλιγκανισμός διαπλέκεται με διάφορα εγκλήματα και η αστυνομία υλοποιεί τις έρευνες οι οποίες είναι σε εξέλιξη.

«Θέλουμε και τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ δίπλα μας να δράσουμε από κοινού» κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Δολοφονία Άλκη: Στον Ανακριτή οι γονείς του 19χρονου - Το τραύμα στο χέρι που «καίει» τον 22χρονο συλληφθέντα
Αγρότες έστησαν μπλόκο και στην Ελασσόνα
Chevron Right