Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αποκάλυψε την Τετάρτη (10/08) πως έχει υπογραφεί η άδεια για ουρανοξύστη ύψους 198 μέτρων στο Ελληνικό.
Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να αρχίσει η κατασκευή του πύργου στο Ελληνικό, ύψους 192 μέτρων.
Κατόπιν, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων διευκρίνισε πως το ύψος του ουρανοξύστη για τον οποίο έχει δοθεί άδεια, είναι 198,85 μέτρα και όχι 192 μέτρα, όπως είπε εκ παραδρομής στην τηλεοπτική συνέντευξή του.
Το ακριβές ύψος της αδείας του ουρανοξύστη στο Ελληνικό είναι 198,85 μέτρα και όχι 192 που είπα εκ παραδρομής το πρωί. Καλορίζικος
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) August 10, 2022
Ακόμα, όσον αφορά στα καύσιμα, ο ίδιος είπε πως η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με πριν από δύο μήνες, λέγοντας: «Ξύλο να χτυπήσω, γιατί όλα εξαρτώνται από το διεθνές περιβάλλον σε αυτό τον τομέα, άρα είμαστε πολύ ευάλωτοι, αλλά πάντως η τιμή αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν πριν από μερικές εβδομάδες».
Πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε ιδιαίτερη μνεία στη νοθεία καυσίμων, επισημαίνοντας ότι ακόμη και στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο έτυχε να βάλει βενζίνη και να εμφανίσει πρόβλημα, αλλά στον έλεγχο που έγινε στο πρατήριο, το καύσιμο έβγαινε μια χαρά.
Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι μεικτά συνεργεία έχουν ήδη κλείσει μόνιμα δύο πρατήρια, ωστόσο εξήγησε ότι ο έλεγχος είναι πάρα πολύ δύσκολος. «Η νοθεία γίνεται με πολύ εξελιγμένο τεχνικά τρόπο και για να εντοπιστεί πρέπει να είναι σε ποσοστό πάνω από 50%» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης, αναφορικά με το Fuel Pass 2, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως μεγάλο μέρος του κατευθύνεται σε άλλα έξοδα πέραν των καυσίμων, καθώς το 70% των δικαιούχων προτίμησε να λάβει λιγότερα χρήματα κατά 15 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό παρά να επιλέξει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, προκειμένου να τα ξοδέψουν όπου θέλουν.
Ο υπουργός μίλησε και για τον πληθωρισμό, δηλώνοντας ότι η μηνιαία μείωση ήταν η μεγαλύτερη σε όλη την Ε.Ε. και πως σε κάποιο βαθμό οι συνέπειες του πληθωρισμού έχουν απορροφηθεί από σειρά κυβερνητικών μέτρων για μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και τα διάφορα επιδόματα.