Πολιτική

Τέλλογλου μετά τον Ντογιάκο: Δεν έχω κάνει καταγγελία για παρακολούθηση Μητσοτάκη από το κακόβουλο λογισμικό

Ο δημοσιογράφος διευκρίνισε ότι δεν κατήγγειλε παρακολούθηση του Κ. Μητσοτάκη με το Predator.

Άλλη εικόνα, από όσα έγραφε στο Twitter περί παρακολούθησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την περίοδο που βρισκόταν στην αντιπολίτευση, έδωσε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος κατέθεσε σήμερα στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, που διενεργεί έρευνα για τη διαρροή στοιχείων, για τις υποκλοπές του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Έξω από τον Άρειο Πάγο ο δημοσιογράφος, που είχε κληθεί ως πρώτος μάρτυρας, για να αποκαλύψει τα στοιχεία που γνώριζε, είπε:

«Δεν έχω κάνει καταγγελία για παρακολούθηση Μητσοτάκη από αυτό το κακόβουλο λογισμικό. Είπα ότι υπήρχαν ενδείξεις εκείνη την εποχή ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή, όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017. Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013 και το 2015 έγινε μεγάλη διαρροή στο Wiki Leaks της ιταλικής εταιρείας Hacking Team, που αφορούσε όλες τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης από τo 2013 ως to 2015. Άρα μιλάμε για κάτι που δεν είναι σημερινό».

Η ανάρτηση Τέλλογλου είχε θεωρηθεί ότι, προκάλεσε αλλαγή ατζέντας στην έρευνα Ντογιάκου, από κυβερνητικούς κύκλους, που προσπάθησαν να συμψηφίσουν καταστάσεις.

Έγραφε στο Twitter:

«Iδιώτης, που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να ”ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με την σύζυγο η την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες».

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι «το 2015 έγινε μία μεγάλη διαρροή στο WikiLeaks της ιταλικής εταιρείας Hackingteam με όλες τις διαπραγματεύσεις της με την ελληνική κυβέρνηση από 2013 έως το 2015. Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013. Δεν αγοράστηκαν για λόγους που δεν ξέρω».

«Υπήρχαν καταγγελίες για την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών το 2017 – 2018 αλλά δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα και δεν μπορεί να υπάρχει όσο υπάρχει ο νόμος του 2021 γιατί έχει αναδρομική ισχύ. Άρα αυτή η συζήτηση που κάνουμε είναι αδιέξοδη αν δεν αλλάξει ο νόμος».

Μιλώντας για το Predator τόνισε ότι «δεν ήταν από την αρχή επιλογή να αγοραστεί. Οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις αφορούσαν το Pegasus που όμως ”κάηκε” μετά το 2018».

Ο Τάσος Τέλλογλου συνέχισε λέγοντας ότι δεν ξέρει αν η ΕΥΠ έχει το σύστημα Predator ή αγοράζει υπηρεσίες από κάποιον που το έχει ή κάποιος πουλάει τις υπηρεσίες με σειρές τηλεφώνων.

Σχετικά με τις παρακολουθήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη, ο Τάσος Τέλλογλου επισήμανε ότι και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε συνδυασμός της νόμιμης συνακρόασης και της εισαγωγής του παράνομου λογισμικού.

«Στον Ανδρουλάκη όταν δεν πάτησε το λινκ υπήρξε η νόμιμη συνακρόαση. Όταν ο Κουκάκης έκανε καταγγελία για τη νόμιμη επισύνδεση, του έστειλαν και πάτησε το λινκ. Σταμάτησε η παρακολούθησή του», είπε ο δημοσιογράφος.

Παράλληλα ανέφερε ότι του ζητήθηκε από τον εισαγγελέα να ονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα. «Είπα ότι αυτά τα πρόσωπα προκύπτουν από τις συνθέσεις των εταιρειών. Είναι γνωστό ποιοι είναι εκπρόσωπο αυτής της εταιρείας στην Ελλάδα. Είναι επίσης γνωστό μεταξύ της Intellexa και κάποιας εταιρείας που παίζει σημαντικό ρόλο στην προμήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχουν σχέσεις των μετόχων τους μεταξύ τους».

Τέλος, ο Τάσος Τέλλογλου ερωτηθείς σχετικά είπε πως έχει γίνει προσπάθεια παρακολούθησης μη πολιτικών προσώπων που όμως έχουν επιλέξει να μην το δημοσιοποιήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μαίνεται η φωτιά στη Θάσο: Μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο
Ατάκα Σολτς με... άρωμα Λίβερπουλ: «You'll never walk alone» υποσχέθηκε στους πολίτες
Chevron Right