Πολιτική

Νέα Αριστερά: Η ΝΔ θέλει και την πίτα ολάκερη και τον αντιδραστικό σκύλο χορτάτο

Πλήρη δικαιώματα για όλους λέει η Νέα Αριστερά απέναντι στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια όπως τόνισε ο νέος εκπρόσωπος Τύπου Κωστής Καρπόζηλος.

Τα επόμενα βήματα της Νέας Αριστεράς, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το προσεχές διάστημα βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης ενημέρωσης του νέου εκπροσώπου Κωστή Καρπόζηλου.
Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Κωστής Καρπόζηλος σημείωσε πως για τη Νέα Αριστερά είναι ζήτημα δικαιωμάτων, τονίζοντας πως η έννοια των δικαιωμάτων δεν μπορεί να είναι μερική.

Όπως είπε, η Νέα Αριστερά είναι υπέρ του δικαιώματος του γάμου και της τεκνοθεσίας για όλους, όλες και όλα και ως εκ τούτου θα στηρίξει το νομοσχέδιο. Σε αυτό το πλαίσιο, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, σημείωσε πως δεν υπάρχει στο τραπέζι αυτή την στιγμή το να μην ψηφίσουν οι δυο μουσουλμάνοι βουλευτές της Νέας Αριστεράς. Σχολιάζοντας τη στάση των άλλων κομμάτων ο Κωστής Καρπόζηλος ανέφερε πως η ΝΔ έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και δείχνει πως παραμένει δέσμια ενός συντηρητικού πολιτικού και κοινωνικού πυρήνα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η ΝΔ θέλει και την πίτα ολάκερη αλλά και τον αντιδραστικό σκύλο χορτάτο. Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ μίλησε για παλινωδίες, παραπέμποντας στην φράση Ανδρουλάκη ότι δε θα δέσει τα κορδόνια της κυβέρνησης. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις της Νέας Αριστεράς ότι μεταλλάσσεται γοργά και έχει χαθεί το μέτρο της σοβαρότητας. Παράλληλα, ανέφερε πως πρόβλημα υπάρχει και στο ΚΚΕ το οποίο αν και εμφανίζεται πως επιθυμεί να εκφράσει τη νέα γενιά, πολλές φορές τοποθετείται με έναν πολύ συντηρητικό λόγο.

Μιλώντας για τα επόμενα βήματα της Νέας Αριστεράς ο Κωστής Καρπόζηλος σημείωσε πως στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου προγραμματίζεται η πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψη η οποία θα επισφραγίσει το διάλογο που θα καταλήξει σε ένα πρώτο ιδρυτικό κείμενο με στόχο, όπως είπε, να υπάρχει ένα συνεκτικό κείμενο θέσεων ενόψει των ευρωεκλογών. Σύμφωνα με τον ίδιο στην πρώτη πανελλαδική σύσκεψη στελεχών που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο αποτυπώθηκε η πανελλαδική δικτύωση της Νέας Αριστεράς, σύσκεψη που συμμετείχαν πολλοί πρώην βουλευτές, ενώ υπογράμμισε και την παρουσία του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας για την επιστολική ψήφο, δήλωσε τη στήριξη στις κινητοποιήσεις ενάντια στη ρύθμιση που αφορά τα ΑΕΙ.

Για τη Νέα Αριστερά, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου, τα ζητήματα της ακρίβειας και της στέγασης απασχολούν έντονα την ελληνική κοινωνία, τονίζοντας πως θα είναι τα επόμενα ζητήματα που θα θέσει η Νέα Αριστερά. Για τις δημοσκοπήσεις σημείωσε πως παρατηρείται ένα γενικότερο πρόβλημα στον προοδευτικό χώρο αλλά μιλώντας για τη Νέα Αριστερά έκανε λόγο για μικρή άνοδο την οποία απέδωσε στις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και τα θέματα που αναδεικνύει με την ατζέντα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μενίδι: Συνελήφθη «δράκος» έξω από φροντιστήριο – Κατηγορείται για 8 σεξουαλικές επιθέσεις
«Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ»: Από σήμερα 16/1 οι νέες αιτήσεις – Απορρίφθηκαν 3.040 αιτήσεις
Chevron Right