Πολιτική

Παπανώτας: Τι περιμένει για να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Η πρώτη του δέσμευση

«Δεν έχω σκοπό ως επικεφαλής κόμματος να είμαι συγκεντρωτικός», λέει ο Δημήτρης Παπανώτας.

Τις σκέψεις του να καταθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μοιράστηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Το σκέφτομαι, επειδή δεν βλέπω κάποιον υποψήφιο που θα μπορούσε να συμμαζέψει τον ΣΥΡΙΖΑ. {…} Αν θέλεις να σου απαντήσω σοβαρά, θα δω ποιοι βάζουν υποψηφιότητα και αν κρίνω ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ο συνεκτικός κρίκος που χρειάζεται η κορυφή του ΣΥΡΙΖΑ για ενωθούν όλοι οι υπόλοιποι από κάτω, τότε θα βάλω και εγώ υποψηφιότητα», είχε αναφέρει ο παρουσιαστής στον ρ/σ Talk Radio.

Σε ποια περίπτωση θα καταθέσει υποψηφιότητα για το «τιμόνι» του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας στην εκπομπή «Buongiorno» του MEGA, ο Δημήτρης Παπανώτας επανήλθε στο ζήτημα, αποκαλύπτοντας τι είναι αυτό που θα τον ωθήσει στην κατάθεση υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχω πρόβλημα να στηρίξω και τον Στέφανο εφόσον βγει η υποψηφιότητά του και η ρητορική του έχει έναν ενωτικό λόγο και με πείσει για τις προθέσεις του να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Και εάν δεν βρω κάποιον αξιόπιστο με τέτοιον ενωτικό λόγο υποψήφιο τότε θα κατέβω και εγώ», είπε ο γνωστός παρουσιαστής.

«Έχω πει στον Κασσελάκη ότι δεν έχει ανάγκη να προβάλλει τόσο την προσωπική του ζωή. Όχι γιατί είναι ενοχλητική, αλλά γιατί δεν είθισται ένας επικεφαλής πολιτικής παράταξης να εκτίθεται τόσο με την προσωπική ζωή του, τη σχέση ή την περιουσία του. Του εξήγησα ότι αυτό δεν ήταν ωραίο που έκανε και νομίζω το κατάλαβε», πρόσθεσε.

«Δεν έχω σκοπό ως επικεφαλής κόμματος να είμαι συγκεντρωτικός»

«Τη δουλειά μου δεν θα την εγκαταλείψω όποια εξέλιξη και αν υπάρχει. Και το μέτρο του δυνατού θα είμαι και στη δουλειά μου και όταν με χρειάζεται το κόμμα», ανέφερε ο ίδιος και στη συνέχεια προχώρησε στην πρώτη του δέσμευση για το πώς θα λειτουργήσει ως πρόεδρος του κόμματος, αν φυσικά κατέβει υποψήφιος και κερδίσει:

«Δεν έχω σκοπό ως επικεφαλής κόμματος να είμαι συγκεντρωτικός. Έχω σκοπό να μοιράσω αρμοδιότητες και να τους βγάλω αυτούς μπροστά. Δεν χρειάζομαι και τη δόξα άλλωστε, δεν βλέπω κάμερα και την ερωτεύομαι», συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο:

Η εξαίρεση απο το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζουμε επρόκειτο να είναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο στις 18 Απριλίου ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε την εξαίρεσή του με αφορμή παλιότερες δηλώσεις του αναφορικά με την κακοποίηση γυναικών και την έμφυλη βία.

«Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δεν χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα», είχε αναφέρει, τότε, σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης για τις δηλώσεις του παρουσιαστή, οι οποίες είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Σοφίας Μπεκατώρου.

kasselakis_papanotas_26914.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Η METLEN συνεχίζει να στηρίζει την Πρωτοβουλία FemStem για τη γυναικεία ενδυνάμωση στο STEM
Μουστάκας (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Οι επενδύσεις μας σε Παραχωρήσεις και ΣΔΙΤ στη ΝΑ Ευρώπη μόλις ξεκίνησαν
Chevron Right