Πολιτική

Τσίπρας για Σαρτζετάκη: Προσωποποίησε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης σε όλη τη διαδρομή του

Ο Αλέξης Τσίπρας λέει το δικό του «αντίο» στον Χρήστο Σαρτζετάκη, τονίζοντας τη δικαστική του ακεραιότητα, την οποία «πλήρωσε με διώξεις και φυλάκιση κατά τη διάρκεια της χούντας».

Ως έναν εμβληματικό δικαστή, ο οποίος προσωποποίησε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης σε όλη τη διαδρομή του, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον Χρήστο Σαρτζετάκη.

«Ο Χρήστος Σαρτζετάκης υπήρξε εμβληματικός δικαστής, που προσωποποίησε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης σε όλη τη διαδρομή του, με κορυφαία στιγμή τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη από το παρακράτος της Δεξιάς», ανάφερε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας στο συλλυπητήριο μήνυμά του και πρόσθεσε: «Τη δικαστική του ακεραιότητα πλήρωσε ακριβά με διώξεις και φυλάκιση κατά τη διάρκεια της χούντας.

Η δημοκρατική Ελλάδα τον τίμησε με την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό».

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/posts/485661766254735

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπλήρωμα σιδήρου
«Μελέτες για τα Εθνικά Θέματα και για το Κυπριακό Ζήτημα»: Δεύτερη, αναθεωρημένη και επαυξημένη, έκδοση του βιβλίου του Προκόπη Παυλόπουλου
Chevron Right