Πολιτική

Η Νάντια Γιαννακοπούλου καταγγέλλει ότι την απέκλεισαν από το debate του MEGA

Καταγγελία της Νάντιας Γιαννακοπούλου για αποκλεισμό από την πρεμιέρα της Νίκης Λυμπεράκη και το «debate».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τον αποκλεισμό της από την τηλεοπτική πρεμιέρα της Νίκης Λυμπεράκη, στην οποία θα συμμετέχουν τέσσερις υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σε ένα άτυπο debate.

Σε επιστολή που απέστειλε, η κα Γιαννακοπούλου αναφέρει ότι ο αποκλεισμός της από το debate εγείρει σοβαρά ζητήματα, τα οποία, όπως τόνισε, «μπορούν να ναρκοθετήσουν την ομαλή πορεία προς τις εκλογές».

Η καταγγελία αυτή έρχεται μόλις μια μέρα μετά το debate των έξι υποψηφίων, προσθέτοντας επιπλέον ένταση στην πολιτική σκηνή ενόψει των εκλογών.

Η επιστολή της Γιαννακοπούλου

«Αγαπητοί Συντρόφισσα και Σύντροφοι,

Χθες ήταν μια ξεχωριστή μέρα. Με το debate που πραγματοποιήθηκε, κερδισμένο βγήκε το ΠΑΣΟΚ και η υπόθεση της μαζικής συμμετοχής προοδευτικών πολιτών στις εκλογές της 6ης του Οκτώβρη. Υπήρχαν εντάσεις, αιχμές, αντίθετες απόψεις, αλλά υπήρχε ένα σοβαρό πλαίσιο αλληλοσεβασμού και πολιτικού πολιτισμού.

Ωστόσο, δεν πέρασαν λίγες ώρες και εμφανίστηκε ένα μείζον, ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να ναρκοθετήσει την ομαλή πορεία προς τις εκλογές. Ενημερώθηκα από το διαδίκτυο, ότι το MEGA, συνεπές στην τακτική αποκλεισμού υποψηφίων μαζί με τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ του ίδιου δημοσιογραφικού, ενημερωτικού Ομίλου, ανακοινώνει την διεξαγωγή ενός υποτιθέμενου debate με την συμμετοχή μόνο τεσσάρων από τους έξι υποψηφίους, κόβοντας εμένα, κάτι που το κάνει σε βάρος μου συστηματικά και από την αρχή της καμπάνιας, χωρίς να αντιδράσει κανείς από εσάς, αλλά και τον Μιχάλη Κατρίνη.

Απ΄ ό,τι καταλαβαίνετε, δημιουργούνται πολλά προβλήματα αφού:

  • Πρόκειται για καθαρά εξωθεσμική παρέμβαση στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ με τον αποκλεισμό δύο υποψηφίων για δήθεν debate των υποψηφίων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ.
  • Πρόκειται για απουσία κάθε σεβασμού σε οποιοδήποτε κανόνα δημοκρατίας, ισοτιμίας, θεσμικότητας και κάθε δεοντολογίας.
  • Συνιστά χτύπημα στην ενότητά μας και την εικόνα σοβαρότητας που όλοι με την στάση μας έχουμε οικοδομήσει για το ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς τις εκλογές.

Το βασικό ωστόσο, δεν είναι τι κάνει το MEGA. Γι’ αυτά που κάνει, κρίνεται. Το βασικό, το καίριο ερώτημα είναι:

Θα δεχτείτε εσείς οι τέσσερις υποψήφιοι να συμμετάσχετε σε μια τέτοια αντιδεοντολογική διαδικασία στηριγμένη στον αποκλεισμό υποψηφίων και πώς αυτό συνάδει με το ενωτικό κλίμα, την δημοκρατική αντίληψη και την στοιχειώδη θεσμικότητα που όλοι πρεσβεύουμε;

Αυτό το ερώτημα ζητάει απάντηση, καθώς θα χαρακτηρίσει πολιτικές συμπεριφορές και θα αλλάξει πολλά πράγματα τις τελευταίες μέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες.

Συντρόφισσα και Σύντροφοι,

Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Σας καλώ, όσους κληθήκατε από το συγκεκριμένο Κανάλι, να μην συμμετάσχετε σ΄ αυτή την διαδικασία ντροπής.

Να μην επιτρέψετε σε εξωθεσμικούς παράγοντες να προσδιορίζουν τα εσωκομματικά θέματα του κόμματός μας. Διαφορετικά, θα έχετε, όλοι εσείς, ακέραιη την ευθύνη γι’ αυτή την εξωθεσμική ενέργεια. Γιατί εν τέλει, όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις και τις επιλογές μας, και όχι απλά από τα λόγια μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γιώργος Πατούλης: Η μέλλουσα πεθερά του μιλάει για πρώτη φορά – η απάντησή της στη Μαρίνα Σταυράκη
Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος
Chevron Right