Ο επόμενος γύρος των διερευνητικών επαφών θα γίνει στην Αθήνα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Συγκεκριμένα, μετέδωσε ότι πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε ότι ο επόμενος γύρος των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία για διεξαχθεί στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Ιμπραήμ Καλίν, στενό συνεργάτη του προέδρου Ερντογάν, «είναι δυνατόν να λυθούν όλα τα προβλήματα στο Αιγαίο».
Συγκεκριμένα όπως έγραψε στα social media: «Υπό την ισχυρή ηγεσία του Προέδρου μας, είναι δυνατόν να επιλυθούν όλα τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του Αιγαίου, και έχουμε τη θέλησή μας για αυτό. Η περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα είναι προς το συμφέρον όλων».
Türkiye ile Yunanistan arasında dört buçuk yıldır yapılmayan istikşafi görüşmeler bugün İstanbul’da başladı. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde Ege dahil tüm sorunların çözümü mümkündür ve bunun için irademiz tamdır. Bölgesel barış ve istikrar herkesin menfaatinedir. pic.twitter.com/fOdG410eLa
— İbrahim Kalın (@ikalin1) January 25, 2021
Υπενθυμίζεται πως οι διερευνητικές επαφές πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο της προεδρίας στην περιοχή του Ντολμά Μπαχτσέ, και όχι στο ξενοδοχείο που είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Οι Έλληνες διπλωμάτες είχαν συνομιλίες επί τρεισίμισι ώρες με την τουρκική αποστολή στον 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας που ξεκίνησε σήμερα, έπειτα από σχεδόν πέντε χρόνια. Η ελληνική αποστολή κάθισε στο τραπέζι με τους Τούρκους διπλωμάτες με επικεφαλής τον Σεντάτ Ονάλ, υφυπουργό Εξωτερικών της γείτονος.
Η ελληνική πλευρά προσήλθε στις συνομιλίες με αντικείμενο συζήτησης την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.