Με έμμεσο τρόπο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δήλωση του αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης, επιβεβαίωσε την ομολογία Δεμίρη, ο διορισμός του οποίου στο τιμόνι της ΕΥΠ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
«Συνεχίστηκε και σήμερα η προσπάθεια συγκάλυψης και υπεκφυγής από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα κόμματα (της αντιπολίτευσης) είχαν ζητήσει να προηγηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τη διερεύνηση των πολύ πραγματικών ευθυνών του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, πέραν από την προσχηματική κλήση σε ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ, η πλειοψηφία πέταξε για ακόμη μια φορά τη μπάλα στην εξέδρα» είπε αρχικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος και εξήγησε:
«Η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής είχε αποφασίσει να γίνει συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά σήμερα ακούσαμε με έκπληξη ότι περιμένουμε τη ΝΔ να συμφωνήσει ή να καταθέσει τις δικές της προτάσεις για να γίνει η συνεδρίαση αυτή. Η παρουσία του διορισμένου διοικητή της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποτέλεσε έναν νέο εμπαιγμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Όχι απλώς η κυβέρνηση δεν επιχείρησε συναινέσεις για να διορθωθούν τα θεσμικά κενά, αλλά με την ΠΝΠ πρώτα διόρισε τον διοικητή και μετά τον έφερε εντελώς προσχηματικά για να εκμαιεύσει εκ των υστέρων τη γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Δεν είναι επομένως απορίας άξιο ότι όλα τα κόμματα καταψήφισαν την επιλογή αυτή. Ακόμα και κόμματα που παραδοσιακά ψηφίζουν ”λευκό”».
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος πρόσθεσε στην συνέχεια πως «τέλος, ακόμα και από αυτήν την προσχηματική διαδικασία, όχι απλώς δεν διαψεύστηκαν αλλά επιβεβαιώθηκαν οι βεβαιότητες που έχει πια ο μέσος Έλληνας ότι παρακολουθούνται και πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να δραπετεύσει. Θα ζητήσουμε και θα επιμείνουμε να έρθουν και οι φυσικοί αυτουργοί των παράνομων παρακολουθήσεων. Ο τέως διοικητής της ΕΥΠ, ο ανιψιός του πρωθυπουργού και έμπιστος του, αλλά και θα επιμείνουμε ώστε να φτάσει η έρευνα στον πυρήνα της υπόθεσης. Δεν δικαιούται κανένας να αμαυρώνει την εικόνα της χώρας. Η σήψη που διαπιστώνουν οι New York Times ότι υπάρχει στην καρδιά της πατρίδας μας έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Και δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από τις ευθύνες του».