Για το Fuel Pass 2 μίλησε ο Κώστας Σκρέκας μία μέρα μετά τις σχετικές ανακοινώσεις, από τις οποίες προκύπτει ότι οι δικαιούχοι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων στην ηπειρωτική Ελλάδα θα λάβουν από 0,72 έως 0,89 ευρώ τη μέρα για τρεις μήνες, ανάλογα με το αν θα χρησιμοποιήσουν ψηφιακή κάρτα ή όχι.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ότι το Fuel Pass 2 καλύπτει πάνω από το 90% των πολιτών και πρόσθεσε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να στηριχθούν τα νοικοκυριά και οι εργαζόμενοι που πηγαίνουν κάθε μέρα στη δουλεία τους».
Ο κ. Σκρέκας ανέφερε επίσης ότι με τα νέα μέτρα για το ρεύμα και την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής που θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου και για έναν χρόνο, απορροφάται το 85% των ανατιμήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια.
Για την τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο τον επόμενο χειμώνα, διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και η κυβέρνηση βρίσκεται σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση.
Αναλυτικά το ύψος των επιδοτήσεων:
- Για αυτοκίνητα ΙΧ στην ηπειρωτική Ελλάδα θα είναι 65 ευρώ χωρίς κάρτα – 80 με κάρτα.
- Για αυτοκίνητα ΙΧ στα νησιά (συμπεριλαμβάνεται και η Κρήτη), για τα αυτοκίνητα θα είναι 85 χωρίς κάρτα – 100 με κάρτα.
- Για δίκυκλα στην ηπειρωτική Ελλάδα: 35 ευρώ χωρίς κάρτα – 60 με κάρτα
- Για δίκυκλα σε νησιά: 55 ευρώ χωρίς κάρτα – 70 με κάρτα
Οι δικαιούχοι
Δικαιούχος του Fuel Pass είναι κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο μέλος, έως συνολικά 45.000 ευρώ.
Όπως και με το προηγούμενο Fuel Pass, κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσικλέτα-μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο, να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας, και να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη σας).