Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρήκε τον τρόπο να σταματήσει τα επεισόδια στα Εξάρχεια, σηκώνοντας απαγορευτικό για τη διεξαγωγή συναυλιών στην περιοχή.
Γιατί όμως να μην συλληφθούν οι καλλιτέχνες;
Κι αν τα επεισόδια γίνονταν μετά από έκθεση ζωγραφικής; Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα απαγόρευε τις εκθέσεις;
Το λιγότερο τραγελαφικό.
Όπως και ο τρόπος με τον οποίο επιχειρεί το ΓΕΣ να διαπιστώσει τα αίτια που οι νέοι λένε «όχι» στις στρατιωτικές σχολές. Πραγματοποιείται ήδη στα σχολεία, με τη συγκατάθεση του υπ. Παιδείας, έρευνα με στόχο, όπως επισήμως δηλώνεται, τη «χαρτογράφηση των επαγγελματικών φιλοδοξιών των μαθητών». Η έρευνα εντάσσεται, σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, στο πλαίσιο του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού. Και κάπου εδώ γελάμε, διότι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο ενώ θα έπρεπε να έχει βαρύνουσα σημασία στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, στην πραγματικότητα δεν έχει ασχοληθεί κανείς σοβαρά.
Την ίδια στιγμή, μια άλλη είδηση είδε το φως της δημοσιότητας που μας κάνει περήφανους που ζούμε σε αυτή τη χώρα. Γονέας αντιλήφθηκε ότι κινδυνεύει η πατρίδα μας από τα όσα έγιναν σε μια σχολική παράσταση στην Ιεράπετρα της Κρήτης και κάλεσε την Αστυνομία για να επέμβει και να συλλάβει (;) τους αναρχοκομμουνιστές μαθητές.
Τι συνέβη; Μία μαθήτρια πέταξε στο πάτωμα μια γιρλάντα με ελληνικές σημαίες…