Λόγια στον Αέρα: 171 νεκροί στο Αιγαίο το 2024

podcast
Βασίλης Ανδριανόπουλος Λόγια στον Αέρα: 171 νεκροί στο Αιγαίο το 2024
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουμε να καταγράφουμε νεκρούς μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουμε να καταγράφουμε νεκρούς μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Πριν από μερικές ημέρες, η οργάνωση Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο (RSA), ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 171 νεκροί έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο. Αριθμός που όπως υποστηρίζει η οργάνωση, είναι πιθανότατα υποεκτιμημένος, καθώς αφορά μόνο ναυάγια που έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημες ανακοινώσεις του Ελληνικού και Τουρκικού Λιμενικού.

Το σημερινό podcast «Λόγια στον Αέρα» του iEidiseis, συνομίλησε με την Έφη Λατσούδη, ακτιβίστρια στη Λέσβο, εργαζόμενη στην RSA και νικήτρια του Βραβείου Προσφύγων Νάνσεν της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ το 2016 για το έργο που έχει προσφέρει.

Η ίδια μιλάει για τους νεκρούς που συνεχίζουν να καταγράφονται μετά το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, τη σημερινή μεταναστευτική πολιτική, την κατάσταση που επικρατεί στις προσφυγικές δομές και τις εμπειρίες της από το πεδίο τα τελευταία είκοσι χρόνια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Συνελήφθη στην Ισπανία ο 23χρονος για τη φονική συμπλοκή σε νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι
Στο top 10 των fans η Ελλάδα – Ανεβαίνει η Klavdia στα στοιχήματα για τη Eurovision 2025
Klavdia Chevron Right