Περιβάλλον

Σιγκαπούρη: Επική μάχη δύο αντίπαλων οικογενειών βίδρας (βίντεο)

Δύο από τις πιο διάσημες οικογένειες ενυδρίδων της Σιγκαπούρης ενεπλάκησαν σε σκληρό καυγά

Πρόκειται πραγματικά για μακελειό. Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας αποτυπώνεται η στγμή που δύο απο τις πιο γνωστές οικογένειες ενυδρίδων της Σιγκαπούρης συγκρούονται σε μια σκληρή μάχη τόσο μέσα όσο και έξω από το νερό.

 Το εν λόγω βίντεο, από το 2018, φέρεται να δείχνει ένα μόλις μικρό απόσπασμα της ωριαίας μάχης που έδωσαν στο έδαφος οι δύο οικογένειες βίδρων, που όπως φαίνεται έχουν βεντέτα εδώ και χρόνια. Πρόκειται για μια μάχη επιβίωσης. 

Το βίντεο δείχνει τις δύο οικογένειες, τις ενυδρίδες Bishan και τις ενυδρίδες Marina, να επιτίθενται η μία στην άλλη με λύσσα στα ήρεμα νερά της λεκάνης Kallang, στη Σιγκαπούρη.

Οι δύο οικογένειες συγκρούονται στο νερό, πριν η σύγκρουση μεταφερθεί στο κέντρο της πόλης.

Δείτε το βίντεο:

Όπως γράφει, η Daily Mail, η οικογένεια Bishan, γνωστή τοπικά ως Bishan Ten, ζούσε αρχικά στο πάρκο Bishan-Ang Mo Kio, αλλά το 2015 μετακόμισε λίγα μίλια νότια στο Marina Bay, όπου έδιωξαν την οικογένεια της βίδρας Marina.

Από τότε, έχουν «πολεμήσει» αρκετές φορές, με μια μάχη το 2017 να έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μωρού βίδρας της οικογένεις Marina. 

Ο λέκτορας βιολογίας Ν. Sivasothi, ο οποίος ηγείται της ομάδας OtterWatch, η οποία παρακολουθεί τις δραστηριότητες των ενυδρίδων στη Σιγκαπούρη, είπε στους Straits Times ότι είναι σπάνιο να δεις σωματική επαφή σε μάχες με ενυδρίδες.

«Η σωματική επαφή συμβαίνει όταν η μία οικογένεια είναι πολύ πιο δυνατή από την άλλη, υπάρχει πολύ ισχυρό κίνητρο να διώξει μια άλλη ομάδα ή όταν οι επαναλαμβανόμενες συναντήσεις καταλήγουν σε ακραίες ενέργειες». 

Όπως φαίνεται στο βίντεο, συνεχίζει ο κ. Sivasothi, «οι ενυδρίδες Marina ξεφεύγουν χωρίς να επιδιώξουν επαφή – κάτι το οποίο σημαίνει υποχώρηση». 

Οι ενυδρίδες είναι σαρκοφάγα θηλαστικά και πρέπει να ελέγχουν αρκετά μεγάλα τμήματα εδάφους προκειμένου να ταΐσουν τις οικογένειές του και να αναπαραχθούν, είπε ο κ. Sivasothi.

«Υπάρχουν όρια στον αριθμό των ζώων σε οποιαδήποτε περιοχή, όπως η τροφή και ο χώρος. Τα πιο αδύναμα σκοτώνονται ή οδηγούνται σε φτωχότερους βιότοπους που δεν μπορούν να θρέψουν πολύτεκνες οικογένειες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές καταιγίδες σε 7 περιοχές - Live η πορεία της κακοκαιρίας
Φάμελλος κατά Μητσοτάκη: Αφήσατε τη χώρα αθωράκιστη απέναντι στην κλιματική αλλαγή
Chevron Right