Κι όμως, οι αρνητές τις στρογγυλής Γης είχαν δίκιο, η Γη δεν είναι στρόγγυλη και το επιβεβαίωσε ως έκτακτη είδηση πριν από λίγο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος – ESA.
Βέβαια, όσοι πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη κάνουν πάλι λάθος, καθώς σύμφωνα με τις νέες έρευνες και μελέτης η Γη έχει σχήμα ΑΥΓΟΥ.
Ναι, καλά διαβάσατε, η Γη έχει σχήμα Αυγού.
Δείτε παρακάτω την έκτακτη είδηση του ESA που αναμένεται τα ταράξει όλο τον κόσμο
«#ΕΚΤΑΚΤΟ ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: Η Γη δεν είναι στρογγυλή.
Νέα ανάλυση δορυφορικών δεδομένων της ESA αποκαλύπτει ότι ο πλανήτης μας έχει σχήμα αυγού».
Αν φτάσατε μέχρι εδώ και έχετε πιστέψει την παραπάνω «είδηση» να σας ευχηθούμε Καλό Μήνα και Καλή Πρωταπριλιά!
Φυσικά η ESA έκανε αυτή την «έξυπνη» φάρσα για να τιμήσει την ημέρα, και εννοείται ότι η Γη είναι στρογγυλή.
Κάτω από αυτό το post στο Facebook υπάρχουν πολλά σχόλια, φυσικά οι περισσότεροι έγραψαν «καλό μήνα» αφού κατάλαβαν αμέσως την φάρσα, ενώ υπήρχαν και κάποιοι που έραψαν «το ήξερα» (ελπίζουμε να αστειεύονται επίσης).
Δείτε μερικά σχόλια
Γιατί λέμε ψέματα την Πρωταπριλιά
Η πρώτη εκδοχή θέλει το έθιμο της Πρωταπριλιάς να ξεκινάει από τους Κέλτες, οι οποίοι ήταν δεινοί ψαράδες. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου, ωστόσο στην αρχή της περιόδου αυτής η αποκόμιση μιας καλής ψαριάς ήταν αρκετά δύσκολη, λόγω των καιρικών συνθηκών.
Όπως, όμως προστάζει ο «κώδικας δεοντολογίας» των ψαράδων όλων των εποχών, οι Κέλτες φυσικά ψεύδονταν ασυστόλως, λέγοντας ότι έπιασαν πολύ περισσότερα ψάρια από όσα είχαν στην πραγματικότητα πιάσει. Με το πέρασμα των χρόνων, η συνήθεια αυτή έγινε έθιμο.
Σύμφωνα με την δεύτερη εκδοχή, το έθιμο της Πρωταπριλιάς γεννήθηκε στην Γαλλία του 16ου αιώνα. Συγκεκριμένα, μέχρι το 1564 η πρωτοχρονιά των Γάλλων ήταν η 1η Απριλίου. Τη χρονιά αυτή όμως, και επί βασιλείας Καρόλου του 9ου, αυτό άλλαξε και Πρωτοχρονιά θεωρούταν πλέον η 1η Ιανουαρίου.
Στην αρχή αυτό δεν το δέχτηκαν όλοι οι πολίτες. Οι αντιδραστικοί συνέχιζαν να γιορτάζουν, την παλαιά πλέον, πρωτοχρονιά τους την 1η Απριλίου, ενώ οι υπόλοιποι τους έστελναν πρωτοχρονιάτικα δώρα για να τους κοροϊδέψουν. Το πείραγμα αυτό μετατράπηκε με τον καιρό σε έθιμο.
Ανεξαρτήτως προέλευσης, το έθιμο τελικά μεταλαμπαδεύτηκε σ’ όλο τον κόσμο, με προεξάρχουσες τις εφημερίδες στις αρχές του 20ου αιώνα και στη συνέχεια τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, που συχνά μεταδίδουν πολύ επιτυχημένες ειδήσεις – φάρσες.