Πεπειραμένος δημοσιογράφος έλεγε σε συνομιλητή του: «αν ο Τσίπρας είχε διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Πολάκη την περασμένη εβδομάδα, με όσα ακολούθησαν στα Τέμπη, θα ήταν πέντε μονάδες μπροστά από τον Μητσοτάκη».
Είναι ίσως υπερβολικό, αλλά απεικονίζει τη ραγδαία μεταβολή συσχετισμών ανάμεσα στους δυο μονομάχους των εκλογών.
Αυτό όμως δεν φαίνεται να γίνεται αντιληπτό από όλους στον ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την προσπάθεια ορισμένων στελεχών να «σταματήσει εδώ» η ποινή στον βουλευτή Χανίων.
Ήτοι να μην συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, αλλά και να μην διαγραφεί από το κόμμα.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου με διευρυμένη σύνθεση το θέμα της παραπομπής του στο «Πειθαρχικό», έμεινε να εξετασθεί «εν ευθέτω χρόνω», όπως ακούστηκε. Να εξεταστεί ή να επανεξεταστεί, στην συνεδρίαση της Τρίτης;
Όσοι πάντως έχουν πέντε γραμμάρια πολιτικού μυαλού αντιλαμβάνονται ότι χωρίς διαγράφη Πολάκη από μέλος του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει στα ίδια.
Θα φροντίσει ο …Πολάκης γι αυτό, αν η υπόθεσή του παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες…
Γ.Λ.