Παραπολιτικά

Ο Αόρατος και Άφαντος Επίτροπος

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από το στόμα του Απόστολου Τζιτζικώστα. Ούτε κάποια παρέμβαση για τα έργα που πρέπει να γίνουν για την ασφάλεια των τρένων.
Απόστολος Τζιτζικώστας
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενώ όλη η Ελλάδα έχει ανέβει στο τρένο και τα Τέμπη κυριαρχούν στη δημόσια «ατζέντα», κάποιος λάμπει δια της απουσίας του. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τις Μεταφορές (άρα και «επόπτης» των ελληνικών σιδηροδρόμων) commissioner (Sir) Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από το στόμα του. Ούτε κάποια παρέμβαση για τα έργα που πρέπει να γίνουν για την ασφάλεια και την καλύτερη λειτουργία των τρένων. Δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που κρατά τόσο μακριά από την ελληνική πραγματικότητα τον Sir Απόστολο, αλλά εκεί που ο Αόρατος και Άφαντος Επίτροπος γίνεται ορατός, είναι τα Σαββατοκύριακα που επισκέπτεται την πόλη του, τη Θεσσαλονίκη. Εκεί ο Αποστόλης συναντά τους βορειοελλαδίτες κομματάρχες του, στο γραφείο που διατηρεί στην Περιφέρεια και ανάμεσα σε τσίπουρα και κρασομεζέδες συζητούνται τα μελλοντικά σχέδιά τους για την… «μετα-Μητσοτάκη» εποχή στη ΝΔ.

Γιατί ο Τόλης βλέπει, μεταξύ άλλων, τον εαυτό του ως «δελφίνο». Τώρα θα γίνουμε ασεβείς, αν επισημάνουμε ότι μια ακόμη επιλογή του Κυριάκου, να στείλει τον Αποστόλη στις Βρυξέλλες για να μην κάνει τη «Λέγκα του Βορρά» πήγε στον κουβά;

Α.Ο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Εύη Βατίδου: Περνάει στην αντεπίθεση – «εκποίησα και ένα κειμήλιο ζωής»