Παραπολιτικά

Η ανάρτηση του Στράτου Φαναρά για την «επίμονη ατζέντα»

«Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να επισημάνω, ότι δεν είμαστε στο δρόμο της επιστροφής σε μία “νέα κανονικότητα”, αλλά σε εποχή ρευστότητας και μεγάλων αλλαγών άγνωστης διάρκειας», διαμηνύει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis.

«Από τις αρχές του χρόνου έχει εγκατασταθεί στη χώρα μια επίμονη τρισδιάστατη ατζέντα (Covid-19, Οικονομική ύφεση, Ελληνοτουρκικές σχέσεις) η οποία δεν φαίνεται να έχει παροδικά στοιχεία, αντίθετα όσο περνούν οι μήνες, τόσο ισχυροποιείται», σημειώνει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, ο Στράτος Φαναράς.

«Η χώρα χρειάζεται σύμπνοια, προτεραιοποίηση αντιμετώπισης αναγκών, αυξημένη διεθνή στήριξη και προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Σε αυτό το πλαίσιο θα ήταν επωφελέστερο να μαθαίναμε ποιές πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί ή αναλαμβάνονται, για να επανέλθει η Τουρκία στην κατεύθυνση της έναρξης διαπραγματεύσεων, παρά το πόσα πλοία του στόλου βγαίνουν στο Αιγαίο.

Τέλος, θα ήθελα για μια ακόμη φορά να επισημάνω, ότι δεν είμαστε στο δρόμο της επιστροφής σε μία “νέα κανονικότητα”, αλλά σε εποχή ρευστότητας και μεγάλων αλλαγών άγνωστης διάρκειας», αναφέρει με νόημα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis.

H ανάρτηση του Στράτου Φαναρά έχει ως εξής:

«Η επίμονη ατζέντα

Από τις αρχές του χρόνου έχει εγκατασταθεί στη χώρα μια επίμονη τρισδιάστατη ατζέντα (Covid-19, Οικονομική ύφεση, Ελληνοτουρκικές σχέσεις) η οποία δεν φαίνεται να έχει παροδικά στοιχεία, αντίθετα όσο περνούν οι μήνες, τόσο ισχυροποιείται.

Θα δεχθώ ότι δεν ήταν επιλογή μας, αλλά ήρθαν έτσι τα πράγματα που έχουμε βάλει “πολλά καρπούζια κάτω απ’ τη μασχάλη”. Και όταν συμβαίνει αυτό, ο κίνδυνος να πέσει κάποιο και να σπάσει είναι αυξημένος. Σε αυτό το πλαίσιο η καταστροφή στην Εύβοια μπορεί να διαβαστεί και ως ένα πρόδρομο σήμα για την αντιλαμβανόμενη αξιοπιστία και επάρκεια των κρατικών μηχανισμών και των πολιτικών υπευθύνων. Οι τσιγγουνιές με την παρρησία και την αλήθεια, με την ανάληψη ευθύνης, όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά και βλάπτουν ιδιαίτερα.

Διαβεβαιώσεις του τύπου “οι Ελληνες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι” είναι τουλάχιστον ασύμβατες με τα όσα συμβαίνουν και τα όσα απαιτούν οι περιστάσεις.

Από την άλλη πλευρά επιτρέψτε μου να πω ότι η αντιπολίτευση της “κακιάς πεθεράς” δεν αποδίδει τίποτα σε αυτές τις συνθήκες όταν επαπειλούνται κοινωνικές και οικονομικές καταστροφές.

Η χώρα χρειάζεται σύμπνοια, προτεραιοποίηση αντιμετώπισης αναγκών, αυξημένη διεθνή στήριξη και προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Σε αυτό το πλαίσιο θα ήταν επωφελέστερο να μαθαίναμε ποιές πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί ή αναλαμβάνονται, για να επανέλθει η Τουρκία στην κατεύθυνση της έναρξης διαπραγματεύσεων, παρά το πόσα πλοία του στόλου βγαίνουν στο Αιγαίο.

Τέλος, θα ήθελα για μια ακόμη φορά να επισημάνω, ότι δεν είμαστε στο δρόμο της επιστροφής σε μία “νέα κανονικότητα”, αλλά σε εποχή ρευστότητας και μεγάλων αλλαγών άγνωστης διάρκειας.

Γι αυτό ας γίνουμε μέρος αυτής της αλλαγής, αντί να αναμασάμε τα κλισέ του παρελθόντος σαν ρίζες μανδραγόρα που μας οδηγούν σε κόσμους παραισθήσεων».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Προσοχή: Ανάκληση αλλαντικών από τον ΕΦΕΤ
ΙΝΣΕΤΕ: Νέο πρόγραμμα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό
Chevron Right