Παραπολιτικά

Πρόσω ολοταχώς για τη συνάντηση της προοδευτικής συμμαχίας

Το πλαίσιο της πανελλαδικής συνάντησης της προοδευτικής συμμαχίας το Σάββατο 6 Απριλίου στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, περιέγραψαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ενόψει της μεγάλης συνάντησης στο Γαλάτσι, όπου θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας οι εκπρόσωποι της συμμαχίας παραχώρησαν συνέντευξη και μίλησαν ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο εκπρόσωπος της Ακτιβιστικής Κίνησης Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Θοδωρής Δουλεμπέκης, τη πρώην Οργανωτική Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Τάνια Καραγιάννη και ο εκπρόσωπος της Γέφυρας, Αντώνης Λιάκος.

Επίσης μίλησαν προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου και εκπρόσωποι πρωτοβουλιών και κινήσεων, μεταξύ των οποίων η Κοινωνική Συμφωνία, η Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία, η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, η Χάρτα 19, το Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών και το Σοσιαλιστικό Πατριωτικό Κίνημα.

Ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε ότι δεν πρόκειται για νέο ενιαίο πολιτικό φορέα, αλλά για μια πολύμορφη πλουραλιστική συμμαχία και υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας συγκρότησης ενός προοδευτικού μετώπου. Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε αυτή την μεγάλη εκδήλωση και μίλησε για ενιαία εκλογική επιτροπή και κοινή εκλογική διακήρυξη για τις ευρωεκλογές.

«Το ταξίδι ξεκινάει με τις ευρωεκλογές» ανέφερε ο Σπ. Δανέλλης που διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη συμμαχία δεν προϋποθέτει σοσιαλδημοκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και ομογενοποίηση των συλλογικοτήτων και φορέων. Επίσης χαρακτήρισε ανιστόρητη την άρνηση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Περιέγραψε ως θετικά τα βήματα από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης, αν και επεσήμανε και σημεία διαφωνίας. «Η μελλοντική πορεία αυτής της συμμαχίας δεν πρέπει να είναι μόνο προσθετική αλλά να πάρει και χαρακτήρα όσμωσης ιδεών για την διακυβέρνηση της επόμενης περιόδου και μίλησε για τη νέα εθνική αυτοπεποίθηση», είπε.

Πάροντες αρκετοί, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαρία Ρεπούση, ο Αντώνης Κοτσακάς, ο Χρήστος Κοκκινοβασίλης, ο Παναγιώτης Παναγιώτου, ο Χρήστος Μαχαίρας, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Μενέλαος Γκίβαλος, κ.α.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ εισηγείται η Κομισιόν - Καταλυτική η ψήφιση του νόμου για την προστασία της α' κατοικίας
Ο Ηλίας Ψινάκης κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές
Chevron Right