Παραπολιτικά

Ο Μοράλες συναντά τον «αδερφό» του, Αλέξη Τσίπρα

Μία επίσκεψη με ιδιαίτερο κοινωνικό – αριστερό συμβολισμό θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής, καθώς ο Πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες θα βρεθεί στην Αθήνα και θα έχει συνάντηση μεταξύ άλλων και με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σε μία χρονική συγκυρία που η χώρα έχει βγει από την μνημονιακή περιπέτεια και η κυβέρνηση επιχειρεί διαρκώς να τονίσει με πολιτικές πρωτοβουλίες τη μέριμνά της για την κοινωνική πλειοψηφία, για τους «πολλούς» όπως αναφέρει σε όλες τις ομιλίες του ο κ. Τσίπρας, ο εμβληματικός ηγέτης της Βολιβίας επισκέπτεται την Ελλάδα. 

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Βολιβίας θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 08:30, ο κ. Μοράλες θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

O Έβο Μοράλες και ο Άλέξης Τσίπρας είχαν συναντηθεί τελευταία φορά στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε, ο Έλληνας πρωθυπουργός του είχε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφτεί την Ελλάδα.

Σε tweet δε, που είχε κάνει τότε ο κ. Μοράλες είχε αναφερθεί στον Αλέξη Τσίπρα ως «αδελφό» του, με το προσφιλές «hermano» που χρησιμοποιείται κατά κόρον μεταξύ συντρόφων στην Λατινική Αμερική.

Ποιος είναι ο Έβο Μοράλες

Ο Έβο Μοράλες είναι Bολιβιανός πολιτικός αριστερών πεποιθήσεων, Πρόεδρος της χώρας του από το 2006. Ιιδιαίτερα λαοφιλής, έχει προωθήσει σειρά μέτρων κοινωνικής στήριξης των ασθενέστερων τάξεων στη Βολιβία

Προώθησε ένα νέο προοδευτικό Σύνταγμα με δημοψήφισμα το 2008 και με βάση αυτό, διεξήχθησαν οι γενικές εκλογές του 2009, στις οποίες επανεξελέγη πρόεδρος. Κέρδισε την εύνοια της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών της Βολιβίας, διότι στις διατάξεις του νέου Συντάγματος κατοχύρωσε την κοινωνική δικαιοσύνη και τα δικαιώματα των αυτοχθόνων της χώρας.

Στις εκλογές του 2014 κέρδισε και νέα θητεία, με ποσοστό γύρω στο 60%. Ο Έβο Μοράλες ανήκει στη φυλή Αϊμάρα.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Καθηλώνονται και στην Ελλάδα τα Boeing 737 Μax
Τέλος από σήμερα οι δικαιολογημένες απουσίες λόγω γρίπης
Chevron Right