Μαθαίνω ότι ετοιμάζεται…ελληνική απόβαση στο Πεκίνο την περίοδο μετά το Πάσχα.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει προεργασία για επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πρωτεύουσα της Κίνας όπου θα έχει και συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, με πρώτο τον Πρόεδρο Σιν Τζινπίνγκ.
Επίσης, όμως μαθαίνω ότι γίνονται και ετοιμασίες για επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Κίνα στα μέσα Μαϊου και πάντως πριν από τις ευρωεκλογές.
Με βάση τις σημερινές πληροφορίες το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Πεκίνο προετοιμάζεται για τις 14 Απριλίου και όπως λένε οι γνωρίζοντες, παρά την πρόσφατη απόφαση του KAΣ, οι σχέσεις Ελλάδας και Κίνας είναι στο καλύτερο σημείο των τελευταίων ετών.
Και αυτό διότι υπάρχει διάθεση και απόφαση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης να προωθηθούν οι κινεζικές επενδύσεις στην χώρα μας.
Α.Ρ.