Παραπολιτικά

Ο Δένδιας πάει στη Σ. Αραβία και στο ΓΕΕΘΑ επιχείρησαν να του βάλουν τρικλοποδιά με τους Patriot

Γιατί πέρασε μόνο και μόνο ως σκέψη από το μυαλό επιτελών του ΓΕΕΘΑ η απόσυρση των Patriot από τη Σαουδική Αραβία;

Επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί ο Νίκος Δένδιας. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα συμβάλλοντας στη διεθνή προσπάθεια για αντιμετώπιση της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Χούτι» που δρα από την Υεμένη, συνδράμει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας με μια πυροβολαρχία κατευθυνόμενων βλημάτων Patriot.

Παρασκηνιακά σας αποκαλύπτουμε ότι πρόσφατα απορρίφθηκε πρόταση του ΓΕΕΘΑ για απόσυρση των Patriot από τη Σαουδική Αραβία! Θυμίζουμε ότι συγκρότηση της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας και η διάθεση μιας Πυροβολαρχίας Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΠΚΒ) του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς Patriot για την ενίσχυση της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής προστασίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της διεθνούς πρωτοβουλίας «Integrated Air and Missile Defence Concept» (IAMD Concept).

Είναι απορίας άξιον πώς και γιατί το ΓΕΕΘΑ προέβη στην πρόταση απόσυρσης των Patriot από τη Σαουδική Αραβία όταν ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή αναχώρησης της ελληνικής πυροβολαρχίας (11/9/21) είχε τονίσει την ιστορική σημασία της αποστολής που σκοπό έχει – όπως έλαχε τότε – τη διατήρηση της ειρήνης και την προάσπιση της παγκόσμιας ασφάλειας. Μάλιστα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε αναφερθεί και στον θετικό αντίκτυπο που θα είχε η εν λόγω αποστολή για τη διεθνή προβολή της αμυντικής και αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας, καθώς και στα οφέλη για την Πολεμική Αεροπορία από τη συμμετοχή της σε ένα νέο επιχειρησιακό περιβάλλον μέσω της ενίσχυσης της διαλειτουργικότητας, της συνεργασίας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας και των έτερων κρατών που συνεισφέρουν δυνάμεις για τον ίδιο σκοπό.

Το ερώτημα, επομένως, παραμένει: γιατί πέρασε μόνο και μόνο ως σκέψη από το μυαλό επιτελών του ΓΕΕΘΑ η απόσυρση των Patriot από τη Σαουδική Αραβία;

Α.Ο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Σάλος στη Βρετανία: Υπουργός δήλωσε ότι οι άστεγοι «επέλεξαν αυτόν τον τρόπο ζωής»
Κλειστοί δρόμοι και ρυθμίσεις στο Γαλάτσι για τα επόμενα 8 χρόνια
Chevron Right