Ο ένας, ο Σωκράτης Φάμελλος, βρισκόταν ήδη στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών όταν μπήκε μέσα ο Νίκος Ανδρουλάκης, φέρνοντας σοκολατάκια να κεράσει τους δημοσιογράφους για την ονομαστική γιορτή του. Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «χρόνια πολλά» με το σύντομο τετ α τετ να ολοκληρώνεται λέγοντας ο Φάμελλος πως έχει πολλούς Νίκους όταν τον ρώτησε ο Ανδρουλάκης αν έχει πολλούς Νίκους που γιορτάζουν σήμερα.
Η κουβέντα του Ανδρουλάκη με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δεν θα μπορούσε να μην περιστραφεί γύρω από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τις αποχωρήσεις και, πλέον, την Νέα Αριστερά εντός της Βουλής. Ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη αναγνώρισε πως ο χώρος βρίσκεται μεν σε περιδίνηση, ωστόσο η στάση του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να είναι απαξιωτική.
«Έχουν συμβεί και στο παρελθόν αυτά και τότε έπεφταν πάνω στα κόμματα αυτά σαν τα όρνια» είπε ο Ανδρουλάκης.
Ο ίδιος σημείωσε πως η Χαριλάου Τρικούπη συζητά με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις σε επίπεδο Βουλής μέσω συγκεκριμένων προτάσεων. «Όλα τα άλλα είναι ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα» τόνισε με νόημα ο Ανδρουλάκης.
Χ.