Παραπολιτικά

Ούτε μια αναφορά για Μπελέρη από τον Μπορέλ στη συνάντηση του με τον Ράμα

Έξω πάμε καλά απ’ ότι φαίνεται.

Θα περίμενε κανείς η προφυλάκιση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Διονυσίου Φρέντι Μπελέρη, να τεθεί από τον Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας της ΕΕ, Ζόζεπ Μπορέλ κατά τη διάρκεια της συνάντησης του την Τρίτη 27 Ιουνίου με τον Αλβανό Πρωθυπουργό.

Ο Μπορέλ, όπως και όλες οι αρχές της ΕΕ στις Βρυξέλλες, είναι πλήρως ενημερωμένοι από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για την σύλληψη και προφυλάκιση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη. Τουλάχιστον αυτό έλεγαν από το Μαξίμου και το ΥΠΕΞ.

Όμως το θέμα, που άπτεται των βασικών αξιών της ΕΕ, όπως μας πληροφορούσε η ελληνική κυβέρνηση, δεν τέθηκε καν στον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Αντ’ αυτού ο Μπορέλ, χαίρεται που βλέπει ότι η Αλβανία «προχωρά σταθερά στη σαφή στρατηγική της κατεύθυνση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιδεικνύει σαφή βούληση να προχωρήσει στη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

Έξω πάμε καλά απ’ ότι φαίνεται….

Σ.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» η Αττική οδός μετά από τροχαίο ατύχημα (Χάρτης)
Πεσκόφ: Χαρακτήρισε «κουτσομπολιά» το δημοσίευμα των ΝΥΤ για τον Σουροβίκιν
Chevron Right