Παραπολιτικά

Η Καϊλή αποθεώνει Κατάρ μέσω ILO: Πρωτοπόροι στα εργασιακά δικαιώματα

Η Εύα Καϊλή επικαλέστηκε αναφορά του ILO (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας) σύμφωνα με την οποία το Κατάρ «είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα».

«Πρωτοπόρο» στα εργασιακά δικαιώματα χαρακτήρισε η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή το Κατάρ που φιλοξενεί το μουντιάλ 2022 υιοθετώντας αναφορά του ILO (International Labour Organization).

Τι και αν οι συνθήκες εργασίας για τα γήπεδα του Κατάρ έγιναν πρωτοσέλιδο στο διεθνή Τύπο λόγω της σωρείας παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας και των άθλιων συνθηκών εργασίας. Αυτή είναι η μία οπτική των πραγμάτων καθώς η άλλη οπτική, αυτή της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Εύας Καϊλή θέλει το Κατάρ να είναι «όαση» για τους εργάτες αφού όπως ανέφερε «O ILO είπε το Κατάρ είναι πρωτοπόρος στα εργασιακά δικαιώματα».

Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο η κ. Καϊλή επαινεί την αραβική χώρα αναγκάστηκε να καταργήσει την Kafala, μία σύγχρονη μορφή δουλείας και κατηγόρησε σε όσους ασκούν κριτική στο Κατάρ για… μπούλινγκ.

«Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο» είπε αρχικά.

«Κάνουμε διακρίσεις»

«Κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο, πάλι παίρνουν το φυσικό αέριο τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί» συνεχίζει.

Αναφερόμενη στους θανάτους σημείωσε: «Έχουμε χιλιάδες θανάτους διότι έχουν αποτύχει οι νόμιμες οδοί μετανάστευσης στην Ευρώπη».
«Μπορούμε να προωθήσουμε τις αξίες μας. Αλλά δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα για «κήρυγμα» με στόχο τη φτηνή προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Και δεν επιβάλλουμε τον τρόπο μας. Τους σεβόμαστε και χωρίς το φυσικό αέριο», ανέφερε.

«Είναι μια νέα γενιά ευφυών ανθρώπων υψηλής μόρφωσης. Μας βοήθησαν να μειώσουμε την ένταση με την Τουρκία. Μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Λάμπρος Μαργαρίτης: Το όνομα του καθηγητή που ενέπνευσε γενιές νομικών σε αίθουσα του Υπ. Δικαιοσύνης
Μουντιάλ 2022: Εθνική αργία αύριο στην Σαουδική Αραβία μετά τη νίκη επί της Αργεντινής
Chevron Right