«Κληρώνει» την άλλη βδομάδα το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και προτεινόμενος από την Αθήνα για τη θέση του νέου Επιτρόπου στην Ε.Ε, Απόστολος Τζιτζικώστας, και όλα δείχνουν ότι θα του ανατεθεί αυτό των Μεταφορών και όχι της Συνοχής, αν και μένει να φανεί.
Οι αποφάσεις αναβλήθηκαν γιατί η Σλοβενία άλλαξε υποψήφιο και προτείνει μία γυναίκα όπως είχε ζητήσει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Η αγωνία του κ. Τζιτζικώστα, όμως, δεν θα τελειώσει εκεί, αφού έχει μπροστά του έναν Γολγοθά, όταν θα βρεθεί ενώπιον του πολυπληθούς ακροατηρίου των μελών του Ευρωκοινοβουλίου, που θα τον «ξετινάξουν», όπως και τους άλλους πέντε, στις ερωτήσεις. Και θα χρειαστεί μεγάλη… μαεστρία εκ μέρους του για να υπερβεί τον σκόπελο της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία για τους ευρωπαίους θεωρείται διπλωματικό επίτευγμα.
Το πώς θα μετατοπιστεί από την εκκωφαντική αντίδρασή του στην «επιβλαβή και εξαιρετικά επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία», μένει να φανεί.
Κ.Π.