Παραπολιτικά

Δυο επικίνδυνοι «γαλάζιοι κάβοι» στη Βουλή για τον Άδωνη

«Γαλάζιος» καύσωνας βαρύς…

Ντάλα καλοκαίρι και ο… καύσωνας εντός του «γαλάζιου» στρατοπέδου στο κοινοβουλευτικό τερέν δείχνει να μην υποχωρεί. Οι συνεπείς αναγνώστες του iEidiseis έχουν ήδη ενημερωθεί για το μπαράζ ερωτήσεων από βουλευτές της ΝΔ με στόχο υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στα φρέσκα κουλούρια τώρα. Ιδιαίτερη θερμή αναμένεται και η εβδομάδα που «τρέχει» ήδη. Στο περιστύλιο της Βουλής έχουν «κυκλώσει» δυο συγκεκριμένες ημέρες.

Πρώτος δύσκολος κάβος: Την Τετάρτη συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα την επιλογή διοίκησης στην Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Το υπουργείο Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλαδή, προτείνει για επικεφαλής την καθηγήτρια Αστικού Δικαίου Αικατερίνη Φουντεδάκη. Αυτοί που ξέρουν, γνωρίζουν πως αποτέλεσε ένα από τα πρόσωπα που πήρε μέρος στην σύνταξη του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το νομοθέτημα, δηλαδή, που «έσπασε» τα ύφαλα της «γαλάζιας» ΚΟ στη ψήφιση του. Κρατήστε δυο παρατηρήσεις για την εξέλιξη της συνεδρίασης: Στην Θεσμών μετέχουν 14 βουλευτές της ΝΔ εκ των οποίων οι 7 δεν είχαν ψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Και επίσης πως η διακεκριμένη καθηγήτρια, με βάση τις δημόσιες τοποθετήσεις της, εκτιμάται πως δεν στέκεται απέναντι στην επέκταση της δυνατότητας ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και σε ομόφυλα ζευγάρια.

Δεύτερος δύσκολος κάβος: Την Παρασκευή την Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής θα απασχολήσουν οι «Πολιτικές για τη στελέχωση των δομών υγείας στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές». Και πάλι το υπουργείο Υγείας είναι εδώ, δηλαδή πάλι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μένει να δούμε πόσοι «γαλάζιοι» βουλευτές και σε τι ντεσιμπέλ θα… ασκήσουν κριτική – για να το θέσουμε με κομψό τρόπο – για τα προβλήματα στις άγονες και νησιωτικές και για το τι δεν κάνει η κυβέρνηση για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.

Το έχουμε ξαναπεί: «Γαλάζιος» καύσωνας βαρύς… 

Χ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Η θεία του Γιάννου από τη Νιγηρία
Με προσευχή του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου άρχισε το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος
Chevron Right