Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε τίποτα για τον ΟΣΕ, δήλωσε σήμερα ο Γιάννης Οικονόμου, στον απόηχο των αποκαλύψεων για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει ενημερωθεί για κάτι αρκετά σοβαρό, το οποίο έχει ειδικό βάρος στον δημόσιο διάλογο και φυσικά ευθύνες…
Ο Γιάννης Οικονόμου είχε πει στις 16 Δεκεμβρίου του 2021 ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε για την επιστημονική μελέτη των Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, παρά τη δήλωση του Επίκουρου Καθηγητή Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ότι παραδόθηκε «εκεί που έπρεπε, ως οφείλαμε».
«Η επιστημονική μελέτη των κ. Τσιόδρα και Λύτρα δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό ούτε σε κανέναν συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου πριν την επίσημη δημοσίευσή της», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.
Η δεύτερη φορά ήταν σε σχέση με τις υποκλοπές και πιο συγκεκριμένα αναφορικά με την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη.
«Αν είχε τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού αυτό δεν θα συνέβαινε. Γι’ αυτό απομακρύνθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ και έγινε ανάληψη πολιτικής ευθύνης», είχε πει στον ΣΚΑΪ στις 8/8/2022 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σήμερα ήταν η τρίτη φορά που ο Γιάννης Οικονόμου επιχείρησε να βγάλει «λάδι» τον πρωθυπουργό.
Με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη και τις ευθύνες που βαραίνουν τους υπεύθυνους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών:
«Προφανώς σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει. {…} Η εικόνα αυτή της διάλυσης που αναδείχθηκε μέσα από το δυστύχημα με τον πιο τραγικό τρόπο σε επίπεδο κυβέρνησης δεν είχε φτάσει ποτέ. Δεν είχε μεταφερθεί από τον ΟΣΕ στο υπουργείο; Δεν είχε μεταφερθεί από τα κατώτερα κλιμάκια του ΟΣΕ στη διοίκηση του ΟΣΕ; Θα αποδειχθεί».
Μ. Καλ.