Απέναντι στην άποψη της Τζούλιας Νόβα για τις συνθήκες επί ΕΣΣΔ τάχθηκε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος λέγοντας πως η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια «δικαιολογεί ένα αιμοσταγές και δικτατορικό παρελθόν» και της προτείνει να διαβάσει ιστορία ή έστω να δει ντοκιμαντέρ στο Netflix.
«Τα σχόλια στο Instagram της Τζούλιας Νόβα τα θεωρώ απαράδεκτα. Δε θεωρώ ότι μία γυναίκα επειδή είναι όμορφη, μπορεί κάποιος να της απαγορεύσει να μιλάει», τόνισε αρχικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
«Κανείς δεν την κατηγορεί που έβαλε ένα μπλουζάκι για τη Σοβιετική Ένωση. Και εγώ το είχα βάλει όταν είχε πέσει το τείχος, στα 25 μου. Το να καθυβρίζεις κάποιον επειδή είναι όμορφος, είναι παντελώς λάθος και το κατακρίνω, και είμαι απέναντι σε αυτό», συνέχισε.
«Απέναντι με βρίσκει και αυτό που έγραψε η κ. Νόβα που δικαιολόγησε ένα δικτατορικό, αιμοσταγές καθεστώς, όπως αυτό της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Μου κάνει και εντύπωση, γιατί αν δεν κάνω λάθος η Τζούλια Νόβα κατάγεται από την Ουκρανία. Και έγραψε ότι κανείς δεν πεινούσε στην Ουκρανία. Όλοι οι ιστορικοί, ακόμα κι αυτοί της Αριστεράς, συμφωνούν ότι το 1932-‘33, επί Σοβιετικής Ένωσης, στην Ουκρανία είχαν από 3,5 μέχρι 11 εκατ. νεκρούς από την πείνα. Από τον λοιμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και συνέχισε: «Η Τζούλια Νόβα έχει κάθε δικαίωμα να μιλάει, αλλά πρέπει να διαβάσει ιστορία. Αυτό που είπε είναι απολύτως ανιστόρητο, είναι και υπεράσπιση ενός καθεστώτος του οποίου τα εγκλήματα συγκρίνονται μόνο με αυτά του ναζισμού. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να τα λέμε έτσι. Κύριοι και κυρίες, όσοι την κράξατε επειδή είναι όμορφη είστε λάθος. Αντίθετα, πρέπει να δούμε τι είπε και ν’ απαντήσουμε σ’ αυτό που είπε που είναι σφάλμα. Είναι σαν λέει ένας Έλληνας ότι κανένας Τούρκος δεν έσφαξε ποτέ κανέναν Έλληνα. Σαν να λέει ένας Έλληνας ότι όλα επί Χούντας ήταν καλά. Να διαβάσει ιστορία. Να δει Netflix».
Τι είχε έγραψε η Τζούλια Νόβα:
https://www.instagram.com/p/CTfXhf-qwqg/?utm_source=ig_embed
«Επειδή μου έχουν μιλήσει οι γονείς, γονείς των φίλων μου και οι παππούδες γι αυτό και δεν έχω πρόβλημα να την φορέσω. Όσο ήταν η Σοβιετική Ένωση δεν πείνασε κανείς από όσους γνωρίζουμε, υπήρχε δωρεάν παιδεία, δωρεάν νοσηλεία, δουλειά και γενικά δεν είχε κακή ποιότητα ζωής ο κόσμος. Σπούδαζες και το ίδιο το κράτος κοιτούσε να σου βρει θέση εργασίας και ήξερες πως δεν θα έχεις άγχος για την επιβίωσή σου. Εντάξει δεν μπορούσε ο κόσμος να ταξιδεψει εξωτερικό οκ και όλα τα προϊόντα έπρεπε να είναι ντόπια και όχι εισαγωγής. Οκ, αλλά κατά τα άλλα δεν ήταν και τόσο άσχημα. Και αν σκεφτείς ότι μετά τη διάλυση ο κόσμος πεινάει εκεί, οπότε χωρίς να συμφωνώ να ξαναγινόταν η Σοβιετική Ένωση δεν μπορώ να πω ότι ήταν όλα τόσο άσχημα εκείνα τα χρόνια».