Παραπολιτικά

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης, στην Ξάνθη

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους 17 μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης, στην Ξάνθη, είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω τηλεδιάσκεψης. Τι ζήτησαν τα παιδιά και η νηπιαγωγός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης, στην Ξάνθη και παρακολούθησε διαδικτυακά το μάθημα. Τα παιδιά που ανήκουν στη μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα της Θράκης και μιλούν άριστα ελληνικά, τραγούδησαν στον πρωθυπουργό ένα τραγούδι για τον κορονοϊό το οποίο έγραψαν μόνοι τους.

Η νεαρή Ντοά, η οποία κατά τη διάρκεια του lockdown είχε στείλει στον πρωθυπουργό βίντεο ζητώντας του να ανοίξει τα σχολεία γιατί της είχαν λείψει οι συμμαθητές και η νηπιαγωγός της, ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην κλείσουν ξανά οι σχολικές μονάδες, ενώ παράλληλα είπε ότι θα ήθελε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή κι έναν προτζέκτορα με διαδραστικό πίνακα για την τάξη της.

«Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, το αίτημά σου θα ικανοποιηθεί αμέσως» της απάντησε ο πρωθυπουργός ο οποίος απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς είπε: «Ξέρω πόσο δύσκολα ήταν εν μέσω κορονοϊού να μπορέσετε να κρατήσετε την επικοινωνία με τα παιδιά ζωντανή. Χαίρομαι πάρα πολύ που ξαναβλέπω τα παιδιά στην τάξη, με τις μάσκες τους, με όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, διότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για τη σχολική τάξη, είναι κάτι το οποίο το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά».

Την ελπίδα ότι «θα συμμετέχουμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες που ενώνουν τα σχολεία με την ηγεσία, τις διευθύνσεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και όλα αυτά για το καλό των σχολείων», διατύπωσε η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου, Ολυμπία Τζιώτζη, η οποία επισήμανε ότι σε πολλές περιπτώσεις αναπληρωτές δάσκαλοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να καλύψουν τις ανάγκες μικρών σχολείων όπως το νηπιαγωγείο Πάχνης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη και ευχαρίστησε την κ. Τζιώτζη και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς για το έργο τους, ειδικά εν μέσω των προκλήσεων που προκάλεσε η πανδημία, ενώ τόνισε ότι «το υπουργείο προχωρά ύστερα από παραπάνω από μία δεκαετία σε μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση».

Στη συζήτηση πήραν μέρος η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Εύη Στυλιανίδου.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Self test: Αλλάζουν πάλι τα δεδομένα για μαθητές και εργαζόμενους
Eurovision 2021: Πότε εμφανίζεται η Ελλάδα με τη Στεφανία
Chevron Right