«Τα μέτρα για την απαγόρευση εισόδου στα μουσεία, στα θέατρα, στα γυμναστήρια, στους χώρους εστίασης, είναι εμπαιγμός για την εργατική λαϊκή οικογένεια. Και είναι εμπαιγμός, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία, δεν πηγαίνει κάθε μέρα στο θέατρο, ούτε στην ταβέρνα και στα εστιατόρια για φαγητό», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της βουλής, στη συζήτησης για την επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για την υγεία.
«Πώς, πού να πάει ένα νέο ζευγάρι, όπως κι ένα ζευγάρι συνταξιούχων; Πώς να πληρώσει;», συνέχισε.
«Τι να πρωτοπληρώσει ένα ζευγάρι συνταξιούχων από το συνοικισμό Σούλι της Πάτρας, για παράδειγμα, όπου βρισκόμουνα προχτές, όταν ο τελευταίος λογαριασμός της ΔΕΗ, τους έρχεται 405 ευρώ; Τι ρεύμα καταναλώνουν δύο άνθρωποι; Τίποτε.
Αγανακτισμένος με βρήκε ο άνθρωπος και μου ζήτησε με αγανάκτηση και πόνο ψυχής να σας το καταθέσω σήμερα εδώ, στη βουλή.
Το καταθέτω στα πρακτικά με ονοματεπώνυμο, Νικολακόπουλος Παναγιώτης του Κωνσταντίνου και ο αρμόδιος υπουργός ας επιληφθεί του θέματος. Ας απαντήσει σε αυτούς τους ανθρώπους!
Γιατί το νέο κύμα ακρίβειας στο ρεύμα, οι ανατιμήσεις στα καύσιμα, στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, μαζί με τους πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, όπως και τη φοροληστεία έχουν εξανεμίσει το λαϊκό εισόδημα», κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.