Χρησιμοποιώντας έναν στοίχο από το νέο τραγούδι του γνωστού ράπερ Μιθριδάτη, ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την ομιλία του στην υπό την προδερία του συναδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αλλοίωση των συνταγματικών θεσμών και δημιουργία δημοκρατικού κενού, εξαιτίας του τρόπου διακυβέρνησής του εν μέσω πανδημίας, καθώς και της υπερσυγκέντρωσης εξουσιών, υπό καθεστώς κοινοβουλευτικής υπολειτουργίας.
«Δυστυχώς, στα χρόνια του κ. Μητσοτάκη -για να αξιοποιήσω και έναν στοίχο ενός τραγουδιού που έγινε μέσα σε λίγες ώρες βάιραλ, ενός γνωστού ράπερ, που κυκλοφόρησε χθες στο διαδίκτυο, του Μιθριδάτη- το Σύνταγμα μετατρέπεται απλά στο όνομα μιας πλατείας. Αυτό είναι το Σύνταγμα σήμερα: Η Πλατεία Συντάγματος. Σύνταγμα, δεν υπάρχει γι’ αυτούς που κυβερνάνε», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δείτε το στο 13’.30΄΄:
Το νέο τραγούδι του Μιθριδάτη:
https://youtu.be/ERE8BOYFY8I