Συγκεκριμένα, με την κατάθεση στεφάνων από τους πολιτικούς αρχηγούς θα εορταστεί η εφετινή επέτειος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.
Στη συνέχεια κάλεσε το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης να δηλώσουν πως δεν θα συμμετέχουν σε πορείες και συγκεντρώσεις για την επέτειο και σε έντονο ύφος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία κινητοποίηση.
«Όπως δεν έγιναν εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, έτσι και δεν θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο», δήλωσε και προσέθεσε πως «και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες θα επιθυμούσαν το ίδιο».
Από τα έδρανα του ΚΚΕ εξανέστη ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, φωνάζοντας «δεν ντρέπεστε», με τον πρωθυπουργό αν απαντάει «εσείς θα έπρεπε να ντρέπεστε».