«Κοριοί», «καλώδια», βεντούζες», υποκλοπές, παρακολουθήσεις, ΕΥΠ. Ένα σκάνδαλο που «έσκασε» μέσα, πιο μέσα δεν γίνεται, στο Μέγαρο Μαξίμου. Κεντρικό πρόσωπο; Αναπόφευκτα, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Έτσι, λοιπόν, ποιος άλλος θα μπορούσε πέρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει μια συζήτηση για την… ενίσχυση της δημοκρατίας;
Ιδιαίτερα από την στιγμή που το καλοκαίρι του 2022 μάθαμε πως η ΕΥΠ παρακολουθεί τον αρχηγό του τρίτου τη τάξει κοινοβουλευτικού κόμματος. Μαζί και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, του οποίου μάλιστα λίγους μήνες αργότερα ανανεώθηκε η θητεία του. Μαζί, ακόμα, τον αντιπρόεδρο του ίδιου του κόμματος του και κορυφαίου υπουργού της δικιάς του κυβέρνησης.
Και μαζί με αυτά ας συνυπολογίσει κανείς και το χοντρό μπαγιόκο από την περίφημη «Λίστα Πέτσα», όπως ονομάστηκε, σε Μέσα Ενημέρωσης που… «πέταγαν αετό» για τα έργα και τις ημέρες της «γαλάζιας» κυβέρνησης όταν δεν… αποθέωναν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Γιατί, εκτός από το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει… καλό Tik Tok, σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του, θα παραστεί σε συζήτηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του Προέδρου του ΙΣΝ Ανδρέα Δρακόπουλου στο πλαίσιο του SNF Nostos Conference, για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών.
Και οι συνεπείς αναγνώστες του iEidiseis θα αναρωτηθούν πόση παραπάνω ενίσχυση και στήριξη να θέλει αυτή η Δημοκρατία από να την παρακολουθεί επισταμένως ο πρώην, και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, επόμενος πρωθυπουργός της χώρας;
Χ.