Παραπολιτικά

Η αινιγματική ανάρτηση Δερμιτζάκη και το «καράβι» που οδεύει «στα βράχια»

Η ανάρτηση Δερμιτζάκη για τον «κελευστή» που κινδυνεύει να «βουλιάξει» το πλοίο.

Σε μία αινιγματική ανάρτηση με κριτική, πάντως, διάθεση προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Όπως έγραψε ο γνωστός καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης στο facebook: «Αν ο κελευστής δεν είναι καλός τι να τον κάνεις τον καλό κυβερνήτη ή τους καλούς κωπηλάτες; Το καράβι θα πάει στα βράχια». Σε μία δεύτερη αράδα, στο ίδιο post, διευκρίνισε: «Στις τριήρεις ο Κελευστής ήταν ο υπεύθυνος για την εκπαίδευση των κωπηλατών και διεύθυνε τους κωπηλάτες».

Ωστόσο, ο γνωστός για τις παρεμβάσεις του σε σχέση με την επιδημία στην Ελλάδα, αρνήθηκε να απαντήσει στους διαδικτυακούς τους φίλους σε ποια πρόσωπα αναφέρεται, με τους τελευταίους να ρωτούν επανειλημμένα ή και να υποθέτουν, στα σχόλιά τους, ποια είναι αυτά.

https://www.facebook.com/dermitzakis/posts/10224099160177049

Η πρώτη ερμηνεία που ήρθε σε εμάς στο μυαλό, θέλει τον πρωθυπουργό στο ρόλο του κυβερνήτη, τον Υπουργό Υγείας στο ρόλο του κελευστή, και τους αυτοδιοικητικούς – ή τους πολίτες – στη θέση των κωπηλατών.

Δε θέλει, δε, πολλή σκέψη πως το καράβι που οδεύει στα βράχια είναι η χώρα, η οποία πλήττεται σφοδρότατα από τον κορονοϊό, ο οποίος, μόνο σήμερα, άφησε πίσω του 50 νεκρούς και 310 άτομα στις ΜΕΘ.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Δερμιτζάκης έχει πολλάκις ασκήσει δημόσια κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πανδημία, χαρακτηρίζοντας, αρκετές φορές, καθυστερημένη τη λήψη μέτρων, μεταξύ άλλων τοποθετήσεών του σε ανάλογο μήκος κύματος.

Π.Μ.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«ΕΡΓΑΝΗ»: Αίτηση αναστολής εργασίας για τον Οκτώβριο έως 15/11 - Ποιους αφορά
Σχετίζονται ο Αστερίξ, ο Οβελίξ και ο κορονοϊός; «Ναι», κατά τον Μητροπολίτη Μόρφου
Chevron Right