Παραπολιτικά

ΚΚΕ και Μαρινάκης σε αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στον Πειραιά

Μία συνεργασία που μπορεί να παραξενεύει επί της αρχής, αλλά μόνο αναπάντεχη δεν ήταν εάν συνυπολογίσει κανείς την τελευταία ομιλία του γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, επισημοποιήθηκε στον Πειραιά, με τον δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ, Ηλία Σαλπέα να στρατεύεται στο πλευρό των Γιάννη Μώραλη και Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Ο Ηλίας Σαλπέας, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τ Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ στον Πειραιά είναι γιος του Παναγιώτης Σαλπέα και αποτελούν μία από τις πιο ιστορικές οικογένειες του Πειραιά και της Αριστεράς. 

Η απόφασή του να κατέβει όχι με το ΚΚΕ αλλά με το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο λιμάνι. 

Πιο έμπειροι πάντως πολιτιικοί παρατηρητές κάνουν λόγο για προαναγγελθείσα συμμαχία του ΚΚΕ με τον «άνθρωπο» του Βαγγέλη Μαρινάκη, παραπέμποντας στην πρόσφατη ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Πειραιά

Εκεί, θυμίζουν, ο κ. Κουτσούμπας δεν αναφέρθηκε ονομαστικά κατά κανενός υποψηφίου άλλων κομμάτων, παρά μόνο εναντίον του Νίκου Μπελαβίλα που κατεβαίνει για το Δήμο Πειραιά με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Και το ΚΚΕ λοιπόν στο… αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στον Πειραιά;

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ο δεύτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ ξεκινάει την προεκλογική καμπάνια
Πέθανε ο τραγουδιστής των Prodigy Κιθ Φλιντ
Chevron Right