Μέχρι χθες το πρωί είχαν προθεσμία οι διοικήσεις των δημοσίων νοσοκομείων να αποστείλουν κατάλογο στις ΥΠΕ, με τους υγειονομικούς που ασχολούνται αυτή την περίοδο με ασθενείς Covid.
Οι πληροφορίες ανέφεραν πως σκοπός της συγκέντρωσης των ονομάτων είναι προκειμένου να δοθεί το δώρο Χριστουγέννων μόνο στους γιατρούς και νοσηλευτές που ασχολούνται αποκλειστικά με τους ασθενείς με κορονοϊό. Και αυτό, παρότι όλοι οι άνθρωποι της υγείας, αμέσως ή εμμέσως, ασχολούνται με το θέμα – ακόμα και ο θυρωρός που λέει ο λόγος, που υποδέχεται τους ασθενείς.
Οι αντιδράσεις είναι ήδη μεγάλες, καθώς οι γιατροί και νοσοκομειακοί θεωρούν ότι εμπαίζονται.
Στο Θριάσιο, για παράδειγμα, ανακοινώθηκε ήδη συγκέντρωση για το πρωί της Τετάρτης στην είσοδο του νοσοκομείου, ενώ ανάλογες αντιδράσεις, προκειμένου να μην επικρατήσει μια διχαστική λογική για τους ανθρώπους της Υγείας, ετοιμάζονται και σε άλλα υπουργεία.
Τ. Τε.