Παραπολιτικά

Όταν ο Πέτσας προέτρεπε τους συνταξιούχους να μην κάνουν προσφυγή για τα αναδρομικά

Όσοι συνταξιούχοι άκουσαν τον Στέλιο Πέτσα και δεν κατέθεσαν προσφυγή για τα αναδρομικά τους από δώρα και επικουρικές συντάξεις, σήμερα δεν έχουν δικαίωμα να τα διεκδικήσουν.

Τελικά, μόνο οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει δικαστικά έως το τέλος Ιουλίου του 2020 θα μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά από δώρα και επικουρικές συντάξεις για το 11μηνο από τον Ιούνιο 2015 έως τον Μάιο 2016, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εκείνη την εποχή οι συνταξιούχοι έσπευδαν είτε ατομικά, είτε ομαδικά να καταθέσουν προσφυγή, προκειμένου να διασφαλίσουν τα ποσά που τους αναλογούσαν για το συγκεκριμένο 11μηνο.

Όμως ο Στέλιος Πέτσας, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, ως επίσημη φωνή της κυβέρνησης δηλαδή, τους παρότρυνε να μην προχωρήσουν σε προσφυγή, καθώς δεν χρειαζόταν.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους συνταξιούχους ότι δεν χρειάζεται ν’ ασκούν προσφυγές. Δεν χρειάζεται να τρέχουν σε δικηγόρους. Χρειάζεται μόνο να έχουν λίγη υπομονή, καθώς δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής», είχε πει στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στις 16 Ιουλίου του 2020.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 18:20” του βίντεο:

Εν ολίγοις, όσοι συνταξιούχοι τον άκουσαν σήμερα δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διεκδικήσουν δώρα και επικουρικές συντάξεις για το διάστημα από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Το Airbnb απαγόρευσε τα πάρτι - Τέλος οι εκδηλώσεις
Ξεκίνησε τα αιτήματα η Τουρκία: Να εκδοθούν 33 άτομα του PKK και του Fetö από τη Σουηδία και τη Φινλανδία
Chevron Right