Παραπολιτικά

Η «γαλάζια μάχη» στην Ανατολική Αττική

Η μάχη για την πρωτιά και οι συμμαχίες.

Πολλά τηλεφωνήματα δέχτηκε χθες η στήλη για το ρεπορτάζ της σχετικά με τη «σφαγή» των «γαλάζιων» υποψηφίων βουλευτών στην Ανατολική Αττική.

Ας συνοψίσουμε τα συμπεράσματα:

-Η πρώτη θέση είναι όντως ζήτημα τιμής για τον Μάκη Βορίδη. Μόνο που οι περισσότεροι που μας τηλεφώνησαν επέμεναν πως τη συγκεκριμένη μάχη δεν θα τη δώσει με τον (αναπληρωτή του στο Εσωτερικών) Στέλιο Πέτσα, αλλά με την Γεωργία Μαρτίνου, η οποία έκανε την έκπληξη στις περασμένες εκλογές και κατέλαβε την πρώτη θέση στην περιφέρεια. Η Γεωργία Μαρτίνου μπορεί να μη συμμετέχει καθόλου στην προεκλογική δραστηριότητα στην περιφέρεια, αλλά και θα είναι υποψήφια και παραμένει ως ένα από τα βασικά φαβορί για την πρώτη θέση.

-Τη μεγαλύτερη δημοτικότητα εμφανίζει, αν και νέα υποψήφια, η Σοφία Ζαχαράκη. Όπου και αν εμφανίζεται η υφυπουργός Τουρισμού τρέχουν όλοι οι “γαλάζιοι” να την αγκαλιάσουν. “Όλοι θα την ήθελαν ως αδελφή ή παιδί τους ή φίλη τους”, ακούστηκε να λέει  χαρακτηριστικά υποψήφιος βουλευτής στην περιφέρεια.  Ακόμα και αν δεν πάρει τον πρώτο σταυρό, θα διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις τον δεύτερο ή τον τρίτο. Επιπλέον διαθέτει και τη στήριξη του Μαξίμου- πολύ μεγαλύτερη από ότι στον Στέλιο Πέτσα, υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες.

-Συνομιλητές μας μας επισήμαναν ότι τη “συμμαχία” Βορίδη-Οικονόμου τη θέλει περισσότερο ο βουλευτής, παρά ο υπουργός. Αυτή καθεαυτή η συμμαχία, πάντως, φέρεται να υπάρχει.

-Το “πράσινο φως” για να είναι υποψήφιος βουλευτής στην περιφέρεια έχει λάβει και ο γνωστός δικηγόρος Ιωάννης Σαμέλης.

-Εφόσον οι εκλογές διεξαχθούν το 2023, με τα αποτελέσματα της νέας απογραφής, η Ανατολική Αττική δείχνει κερδίζει δυο επιπλέον έδρες, να εκλέγει δηλαδή δυο περισσότερους βουλευτές: Δώδεκα αντί για δέκα!

Νεότερα- εφόσον χρειαστεί- προσεχώς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Οι άλλες δυο πτήσεις του Antonov στην Ελλάδα τον Ιούνιο!
Ασφαλιστικό: Πλασματικά «έτη ασανσέρ» θεμελιώνουν ευνοϊκά όρια
Chevron Right