Είναι από τα απρόβλεπτα της πολιτικής.
Προκόπης Παυλόπουλος και Αντώνης Σαμαράς ήταν για πολλά χρόνια στα «μαχαίρια» – «καραμανλικός» βέρος ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του» ο πρώην πρωθυπουργός.
Για πολλούς, μάλιστα, ο Αντώνης Σαμαράς ήλπιζε ότι θα προταθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας και, άρα, στο παρασκήνιο, «πριόνιζε» τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα.
Για αυτό και εξέπληξε το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός, στην πολυσυζητημένη ήδη συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» επικαλείται τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας – και συγκεκριμένα για την ενεργοποίηση της ρήτρας αμοιβαίας άμυνας (άρθρο 42, παράγραφος 7 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
«Σας παραπέμπω στην πρόσφατη νομική ανάλυση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου», λέει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.
Μετά από αυτό, μπορούμε και εμείς να αναφωνήσουμε «O tempora, o mores!», «Ω καιροί, ω ήθη»!
Β.Σκ.