Με κοινή πλέον παραδοχή ότι έως το καλοκαίρι είναι σχεδόν αδύνατο να έχει εμβολιαστεί πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού, τα σενάρια για πρόωρες κάλπες που βρίσκονταν στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου… « κατεβαίνουν» από αυτό!
Το ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης τέλη Μαΐου-αρχές καλοκαιριού δεν αναφέρεται καν σε οποιαδήποτε συζήτηση, ακόμα και των φανατικών υποστηρικτών του, ενώ σε ισχυρή αμφισβήτηση μπαίνει και το εάν μπορεί να υπάρξει η δυνατότητα για πρόωρες εκλογές και το προσεχές φθινόπωρο.
Το ενδεχόμενο ότι η ανοσία της αγέλης, με τα σημερινά τουλάχιστον δεδομένα, δεν θα έχει επιτευχθεί ούτε στις αρχές του ερχόμενου χειμώνα, καθιστά απαγορευτικές τις οποιεσδήποτε σκέψεις για πολιτικές εξελίξεις.
Πολύ περισσότερο που η μετάλλαξη του ιού μπορεί να οδηγήσει σε νέους επικίνδυνους δρόμους την ανθρωπότητα!
Στο Μέγαρο Μαξίμου πλέον φαίνεται να επικρατεί πλήρως η άποψη για πολιτικό σχεδιασμό που λαμβάνει υπόψη του την εξάντληση της τετραετίας, παρά τη δύσκολη κατάσταση της οικονομίας και τις κοινωνικές εντάσεις που μοιραία αυτή θα επιφέρει.
Η μη γρήγορη ανάκαμψη της αντιπολίτευσης –ως έναν βαθμό αντικειμενική σε συνθήκες πανδημίας- επιτρέπει στον πρωθυπουργό να αισθάνεται απόλυτα κυρίαρχος της πολιτικής σκηνής.
Εξάλλου παρά την υπευθυνότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και της Χαριλάου Τρικούπη (ορισμένες φορές σε βαθμό παρεξηγήσεως) σε μείζονα θέματα της εποχής, όπως η πανδημία και τα ελληνοτουρκικά, η ηγεσία της ΝΔ έχει αποφασίσει να συνεχίσει με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση την απαξίωση της αντιπολίτευσης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά, εφόσον η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ «δεν συνεργάζεται» για να συνεχίσει η Χαριλάου Τρικούπη να αποτελεί «δορυφορική» δύναμη της Πειραιώς.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, εξάλλου, υπολογίζουν τόσο στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, όσο και στο γεγονός ότι ο κίνδυνος επεισοδίου, αλλά και καταληκτικού διαλόγου με την Τουρκία δείχνει να απομακρύνεται.
«Στόχος πια δεν μπορεί να είναι το 2+4, αλλά το 4+4», ισχυρίζονται στελέχη του Μαξίμου, σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις, θεωρώντας βέβαιη την επικράτησή τους στις εκλογές, ακόμα και αν αυτές διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας –ή λίγο πριν από αυτό. Αγνοώντας, ίσως, ότι σε εποχές κρίσης, σαν τις σημερινές, τα δεδομένα ενίοτε αλλάζουν πολύ γρήγορα…