Παιχνίδια Εξουσίας

Αχτσιόγλου: Πώς ελήφθη η απόφαση να είναι υποψήφια στον β’ γύρο – Τι σηματοδοτεί

Η συζήτηση που έγινε στο επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η τοποθέτηση του Γιώργου Καραμέρου ότι καλό θα ήταν η Έφη Αχτσιόγλου να μην κατέβει στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα συζητήθηκε στο επιτελείο της υποψήφιας προέδρου τη Δευτέρα, την επομένη της πρώτης Κυριακής. Υπήρχαν στελέχη που τη στηρίζουν που υποστήριξαν τη θέση πως καλό θα ήταν να μην κατέβει, καθώς θα ήταν ο εκφραστής της ενότητας και θα έθετε μεγαλύτερες βάσεις για το μέλλον. Η πλειοψηφία, ωστόσο, ήταν της άποψης να δοθεί η μάχη του δεύτερου γύρου, ακόμα και αν οι πιθανότητες δεν είναι καθόλου με το μέρος της. Μεταξύ των στελεχών αυτών ήταν και ο Αλέξης Χαρίτσης, που βγήκε πρώτος και στήριξε δημοσίως την Έφη Αχτσιόγλου το βράδυ της Δευτέρας, αλλά και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Όλα δείχνουν, λοιπόν πως αν η Έφη Αχτσιόγλου δεν μπορέσει να ανατρέψει το αποτέλεσμα την προσεχή Κυριακή, θα αποτελέσει τον «άλλο πόλο» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας μια διαφορετική στρατηγική για την πορεία και την προοπτική ενός αριστερού κόμματος. Θέμα, πάντως, να διασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει – έστω και αν εσωκομματικοί της αντίπαλοι έχουν φτάσει στο σημείο να κατασκευάζουν «δράκους», όπως π.χ. ότι ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα την παραίτησή του μετά την ήττα στις βουλευτικές εκλογές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κόμμα Πειρατών κατά Μενδώνη: Μπορεί να ζηλεύει τη δόξα του Λόρδου Έλγιν
Μεγάλη φωτιά σε στάβλο στην Αιτωλοακαρνανία - Κάηκαν πρόβατα και αγροτικός εξοπλισμός
Chevron Right